2013. március 15., péntek

MONGOOZE Interjú - "Cobraz Can Fuck Off!"


Kobra vadászás, whiskey vedelés, ami dallamos rock’n’roll-al párosul. Ez lenne a mosonmagyaróvári Mongooze stoner rock/metal zenekar és velük készített interjúnk.


A zenekarral nem volt nehéz össze ismerkedünk, hisz vannak tagok a zenekarban, akiket már évek óta ismerünk és jóban vagyunk velük, tehát nem volt nehéz megszeretetni és megismerni a bandát. Rendhagyó módon, az előbb említettek okán, kötelességünknek is éreztük, hogy meginvitáljuk a Mongooze zenekart egy interjúra, ugyan is maximális tiszteletünket tudhatják magukénak, mivel mondhatni, baszott jó zenét csinálnak és gondoltuk, hogy akármelyik Stereo Vs. Mono olvasónak is ínyére lehet eme zenekar és műfaj. Hogyan jön össze a Mongooze az álltalunk képviselt hardcore/punk/metal vonallal? A zenekar tagjai nagyban köthetőek punk és hardcore, valamint metál vonalhoz a srácok olyan zenekarokban játszottak, mint a mosonmagyaróvári metalcore/modern hardcore banda a The Staves és a szintén mosonmagyaróvári black metál zúzásban a Tartaroszban a győri fast-hardcore bandában a 30 Seconds Trendben és a Grow Up Fuck It Up-ban és még sorolhatnám, de arról akkor már külön cikket is írhatnánk akár. Inkább kanyarodjunk vissza a Mongooze-ra, hisz jelenleg ez a zenekar az aki képviselheti a környékbeli stoner rock irányzatot és a közeljövőben akár szerves része lehet a hazai rock életnek.

Kérdéseinkre a zenekar gitárosa, Sandro fog őszintén válaszolni. Előre figyelmezetünk mindenkit a kobra marás kizárt!
             
Dani: Helló!  Mutassátok be a zenekart. Ki milyen poszton helyezkedik el a zenekarban?

Sandro: Mi vagyunk a Mongooze Mosonmagyaróvárról.Pár tagcsere után a jelenlegi felállás a következő:
Bogyo - a szűzhártyarepesztő halálhörgések és sikolyok mestere, Björn - az antiszociális exhibicionista szólógitáros, Sudge - a mágikus fingok és bőrnyúzások lordja, Kasza – a Mély hangok és mély torkok tudója, Sandro - a balalajka és vajas kenyér  királya.

Dani: Mikor alakult a Mongooze?

Sandro: A Mongooze elméleti síkon már lassan 7éve létezett, de sajnos megfelelő zenészek ,vagy összeegyeztethetetlen munkabeosztások miatt a gyakorlatba való átültetés 2011 őszéig váratott magára. Azóta kisebb-nagyobb döccenésekkel, de kitartóan tartjuk a magasba a Rock serlegét.

Dani:  Ha jól tudom volt egy pár tagcsere a zenekarban. Kik voltak és milyen poszton? Valamin mi volt az oka a tagcseréknek?

Sandro: Ez szerintem nem olyan fontos dolog, de nagy vonalakban válaszolok a kérdésre. Szóval volt akinél a technikai tudás hiánya volt az ok,volt akinél a hozzáállásbeli problémák adódtak. Van a kivel a mai napig jó a viszony ,de van akivel megromlott.

Dani: Ha valaki esetleg nem ismerné ezt a stílust. Kérlek mondjatok egy pár szót a stoner rockról és nevesebb művelőiről?

Sandro:  Google a barátod ;) Igazából mi nem egy tipikus stoner rock banda vagyunk, mert sokféle stílusból/zenéből táplálkozunk és ezt remélem azért érezni lehet a zenénken is.A stoner rockról csak ,annyit ,hogy szerintem a világ legtermészetesebb zenéje,amiben érezni lehet a könnyedséget, a rock n’ roll-t (és itt nem a mai buzi bandákra gondolok,tisztelet a kivételnek) a súlyosságot, a szabadságot, a lüktetést ….szerintem a legőszintébb zenei stílusok egyike.

Dani: Honnan a név? Miért épp Mongooze lett a zenekar neve?

Sandro: A név?? Nem egyértelmű??Mi is hosszú farkú ,szőrös testű állatok vagyunk ,mint a Mongúz.:D
Igazából a sztori annyi,hogy éppen egy döglős napomon néztem valamelyik ismeretterjesztő tv csatornán egy filmet a szurikátákról...érdekes volt…főleg amikor láttam,hogy egy ilyen kis szőrös ördög totál lenyomja a királykobrákat. Gondoltam magamban ez a király haver!! Sivatag , ezer fok és egy tökös kis állat ,ami kinézetre olyan,mint egy szőrös mamusz mégis lukon vágja a kobrákat.Ez a kemény nem az orosz börtönök! És annyira megtetszett,hogy megfogadtam,ha lesz egy tökös rock zenekarom,akkor ezt a nevet fogja kapni…és lőn világosság. :D

Dani: Az évek során ha jól tudom, főképp punk/hardcore/metal/thrash bandákban fordultatok meg. Honnan jött a stonerhez való kötődés? Végleg kiszakadtatok az előbb említett műfajokból?

Sandro: Igazából nálam az ilyesmi zenékhez való kötődés gyerekkoromtól számolható, Black Sabbath,Led Zeppelin stb, aztán a 90-es évek közepén olyan bandákkal ismerkedtem meg,mint a kyuss,C.O.C,Mood ( istenkirály magyar stoner/doom banda volt!!)Pantera,stb. Persze hallgattam más zenéket is ,de a szívemhez ez a fajta muzsika állt mindig a legközelebb.A többieknél ahogy tudom,a Down/Pantera imádat is régi és természetes dolog és ebből adódik a stílus iránti tisztelet is.

Dani: Jelenleg zenéltek más bandában is, vagy mindenkinek a Mongooze van csak?

Sandro: Nem.Csak a Mongooze,néha még ez is sok. Tudod nehéz össze egyeztetni 5 ember életét úgy ,hogy legalább hetente egyszer tudjunk próbálni. De azért megoldjuk a dolgot általában.

Dani: Mivel foglalkoztok a privát életben?

Sandro: Dolgozunk, iskolába járunk mint más földi halandó. Ha van egy kis időnk ,akkor rokkolunk.

Dani: Zenekar eddigi kiadványi? Stúdiós tapasztalatok a Mongooze-al?

Sandro: 2012 nyarán felvettünk 4 nótát Mosonmagyaróváron Takács Andris Stúdiójában, majd a 4 nótát Székesfehérváron Pencs Tamással kevertettük,mastereltettük.Igazából végesek voltak mind az anyagi,mind az időbeli lehetőségeink, sok olyan dolog van az Ep-n ,amit ma már nem úgy csinálnánk,de a hibákkal együtt szerintem egy jó kis bemutatkozó anyagot sikerült készíteni. Amúgy meg hallgassátok meg és mindenki döntse el maga. Nyomtunk pár szabadtéri és pár klub koncertet,eddig mondhatom,hogy pozitívan véleményezte a produkciónkat a nagyérdemű, reméljük ez így marad a jövőben is.

Dani: Koncert lehetőségek? Mennyire van igény itthon az ilyen műfajban mozgóknak? Hogy látjátok?

Sandro: Igen..kapunk koncert felkéréseket,amiknek próbálunk eleget tenni ,és reméljük nyáron is ott tudunk lenni pár fesztiválon.Az igényekről annyit,hogy igazából mindenki tudja,hogy a közönség egy része azért megy koncertre,hogy rommá igya magát és tökmindegy ,hogy mi szól a színpadról,csak dzsi dzsi legyen ,aztán mehet a brék a dancefloor-on , de persze vannak teljesen normális emberek is ,akik a zene szeretetéért jönnek koncertre és szerintem igénylik a jó zenéket, tehát ezt a vonalat is.

Dani: Következőleg hol láthatjuk a zenekart, fellépni?

Sandro: Március 30. Csorna El Pollo Loco , április 5. Mosonmagyaróvár Blind Myself, ennyi jut eszembe hirtelen :D Akit érdekel az a facebook oldalunkon megtalálja az adatokat. http://www.facebook.com/mongoozerocks

Dani: Üzenet azoknak, akik szeretnék élni a Mongooze hasítását?

Sandro: Szánsájn, kold bír, big titsz, Mongooze!!!! Enjoy!!!



Köszönjük Sandronak és a Mongooze-nak az interjút, reméljük sok mindent megtudhattatok a zenekarról, vagy épp megsikerült ismertetünk veletek megint csak egy jó stoner rock bandát.

A Mongooze első kislemeze meghallgatható és letölthető ingyenesen a zenekar hivatalos BandCamp oldaláról.





                                                                                                                                         



                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése