2014. augusztus 26., kedd

Szeptemberben bemutatkozik a budapesti Brokenthread zenekar!




A fővárosi Brokenthread zenekar, idén októberében ünnepli fennállása első évfordulóját és még előtte egy hónappal jelenteti meg "The Best Is Yet To Come" kis lemezét.
Elméletben két éve, gyakorlatilag lassan egy éve működő zenekar, olyan arcok kedvére válhat akiktől nem áll messze a Comeback Kid, Bane, Verse, Have Heart, Final Fight vonal, hisz a Brokenthread zenei magjában megtaláljuk a dallamos hardcore és tempós punk elemeket is.
A Brokenthread megtalálta a saját hangzás világát, saját szöveg világát, saját inspirációját, amit nagyban vegyítettek a banda tagok nagy kedvenceivel.
Egy hete ízelítőt is kaptunk a bemutatkozó lemezről, ami "A Bad Joke", első közzétett szám, ami alapján megláthatjuk és hallhatjuk, hogy mit fog hozni a bemutatkozás.
Elképzelésileg, ötletileg jól felépített dalról van szó, de még azért érezhető benne egy picit a üresség a düh és az erő, ami sok hozzájuk hasonló zenekarban van és amiért szeretjük Őket.
Sok próbával és szívvel, fellépéssel a hibás réseket biztosan képes lesz a zenekar betölteni, amire szerintem még egy kicsit várni kell, de hogy klisésen is hangozzon - "valahol el kell kezdeni..."



Hogy mit várjunk a lemeztől? Azt Martin a Brokenthread énekese lényegre törően leírta nekem:
 "A lemez a következő dologról szól, próbálja körül ölelni magát a hardcore-t az hogy elmész egy koncertre.. elmész egy közösségbe ahol az embereknek ugyan olyan vagy akár másmilyen gondjaik vannak, de mégis megtaláljátok a közös hangot és ezáltal nem érzed magad annyira egyedül, egy fajta világnézet amivel kevesen tudnak érvényesülni de ez a közeg mindenképpen ez a The Best Is Yet To Come, elindulsz onnan hogy egyedül vagy de a végén megtalálod a helyed ezen a színtéren, ezek a mi tapasztalataink."






https://www.facebook.com/brokenthreadhu

https://brokenthreadhu.bandcamp.com/releases


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése