2014. október 27., hétfő

Mindig Anti-Szociális, Örökké Anti-Rasszista! - Szavak a rasszizmus ellen!



A rasszizmus egy kór, egy betegség, egy hordalék az emberi gyarlóság folyóján. Egy olyan hordalék, amit maga az ember hozott létre és gyűjti a mai napig, addig ameddig csak tudja és ameddig csak él. Másokat elítélni a bőr színük és vallásuk, külső jegyeik alapján az nem más mint a saját maguk nem ismerése, valamint az emberek beszűkült Világának falain kívüli, ismeretlenből fakadó ítélkezése.

Tények, saját vélemény, felmerülő kérdések:

Hol a tolerancia? Hol van a kihívás és élvezet a terén, hogy megismerjék az újat az, ami örömmel tölti el az embert az, hogy pozitív hatások érjék? Világon emberek nagy része nem is szereti Önmagát? Ítélkezés elsőre? Barátom! Ez az emberi mentalitás lustasága. Hát ez az! Lustaság, zárkózottság és a önmagukban rejlő félelem. Ez lehet a nyitja annak, hogy egyes emberek egyszerű okok miatt ítélkeznek mások felett.

Rossz és jó emberekből áll a társadalom?!
 A szart! mind két tulajdonság benne van Mindenkiben. Ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik minden ember, ami azt húzza magával, hogy bőr színtől és vallástól függetlenül, mindenki lehet rossz és jó. Maga az ember a fontos és ami benne rejlik, nem pedig a burkolat, ami védi mind ezt. 
Hogy egyszerű példával éjek. Hallottunk hasonló példát arra, hogy embereket támadtak meg sötét utcán, akárhol más rétegből és "bőr színű" emberek személyek. És persze a drágalátos média már megkülönböztette ezeket a személyeket és ezzel egy országot felbuzdítva a láthatatlan tényekről. Miért  különböztetjük meg azt az embert, akinek bizony valószínű a sorsa és élet vitele olyan, hogy az agressziót, rablást válassza mások hibái és gyarlóságai miatt? Hogy miről is beszélek? Arról, hogy az ember és kis beszűkült Világába nem tűr el meg senkit és eltaszítja magától az ismeretlent, aminek a hozománya, hogy azok az emberek akik elnyomva érzik magukat, le alacsonyodva az elnyomó szintjére állítanak falat, ami következménye az erőszak és reváns érzés. Annak a bizonyos támadó ökle érhető  egy bizonyos társadalom ellen, ami még egy kicsit sem nyit és fogad, hanem gőgösen, birka szellemben ítél.

Lehet úgy élni, hogy nem gondolkodhatunk a saját agyunkkal és mindenből csak a rosszat hozzuk ki? Hát ezek szerint lehet! De felmerül a kérdés! Szüksége van e az emberiségnek arra, hogy másokat megítéljük és eltapossuk? Ha igen miért? Ha nem, akkor miért dominál a felsőbb rendűség szomja az emberi agyban?

"Sokszor idézték azokat a kutatási eredményeket, amelyek bizonyítják, hogy minden ma élő ember ugyanattól az afrikai őstől származik. Ezen az alapon tehát elvileg léket kap valamennyi "faj elmélet", illetve bőr szín alapján történő megkülönböztetés. Igen ám, de olyan tudományos eredmények is napvilágot láttak, amelyek szerint mégis léteznek rasszok, és az egyes rasszokhoz tartozó emberek között genetikai szempontból lényeges hasonlóságok mutatkoznak, például bizonyos betegségekkel szemben ellenállóbak, de más betegségeket igen gyakran elkapnak." (inforadio)

Év ezredek, év századok történelmi irományai, hozományai tanúskodnak arról, hogy az ember tapossa a másikat a negatív hősök vállnak szereplőjivé a történelemnek, amik jellemzik azokat a történéseket, melyben láthatjuk az emberiség jövőjének pusztulását, bukását. Az oka ennek az egésznek? A beléjük ivódott manipulatív rendszer a felsőbb rendűség utáni vágy. Csupa azok a tulajdonságok dominálnak és domináltak, amik megesznek bennünket és jelzik az emberi mi voltak gyengeségét. Ez egy betegség! Ezek az emberek félnek! Félnek másoktól az ismeretlentől, erősebbtől, okosabbtól. A félelem dühöt szül, olyan dühöt, amit levezetése képen náluk gyengébb és ártatlan személyeken vezetnek le, konkrétan oktalanul.

"önteltségre építed életed
tökéletes vagy, igen azt hiszed
pedig akárki könnyen beláthatja
az egész életed egyetlen
beteges fóbia

te nem vagy fehér és ő nem fekete
a színeknek nincsen jelentése
te nem vagy fehér és ő nem fekete
te nem vagy fehér, nincs tiszta vér..."

(Nesze - Nincs tiszta vér)



Hogy mit lehet ez ellen tenni?
 Össze kell fogni! Tudom, "egy fecske nem csinál nyarat". Nem lehet egyről a kettőre egy ekkora betegséget kezelni, de meg kell próbálni! Gondolkozni kell ameddig nem késő, ameddig a mások feletti ítélkezés, rasszizmus végleg el nem tapos téged, engem és azokat az ártatlan embereket akik azért születtek, hogy boldogan és zökkenő mentesen leéljenek egy olyan életet, ami amúgy is rövid. Szélsőségek nélkül, célunkat elérve, teljességgel és elégedetséggel éljünk, éljenek le. 



Konkrét és nyers megfogalmazások:

Szervezetek és aktivisták, szubkultúrák, társadalmak és zene a rasszizmus ellen!

Szerencsére több ember van a Világban akik támogatják a rasszista ellenes tevékenységeket, akik tudnak a saját józan eszükkel gondolkozni.
 Szűkítsük a kört szubkultúrákra, stílusokba, irányzatokba, akik szerves részét alkotják annak, ami ennek a betegségnek és bűnnek a fellépő ellenszerei.
 Követője és támogatója lehet akárki. Legyen az utca embere, a punk kultúra a hippi mozgalom és skinheadek, átlag emberek.

Szubkultúra és zene!

Fontos meghatározója az embereknek, hogy tartozzon valahová, kövessen valamit, aminek legegyszerűbb módja ahhoz, hogy megtalálja önmagát az a zene és körülötte kialakult kultúra. 
A rock'n'roll kialakulása óta tudjuk, hogy a zene több mint az érzelmek kimutatása, inkább már bizonyos üzenetek továbbítása, közlése, ami alapján az évek során bár mit megtudhatunk és elmondhatunk. A zene sok stílusában az élet vitelünk lehet. 

De akkor kapcsoljuk a témánkhoz az egészet. Jött a lázadókor aminek a rock'n1roll műfajain belül, hozott olyan stílusokat amint a punk is. Nyers, lényegre törő és ami a "hippi rock-al" is egyező, szabadelvűség. Akik a mai napig fellépnek a rasszizmus ellen és a Világ más mérgei ellen a punk zene és a melléje kialakult széles szubkultúra. A punk, rock, metál, alter élet vitelek mellé a társadalomban élesen bírált és meggörbül skinhead szubkultúra is társult, pedig aki igazán ismeri a skinhead történelmet az bizony meg sem lepődhet, hogy ez a rétegnek és műfajnak is a legnagyobb oka, hogy lenne legyen a rasszizmusnak és a szélsőségeknek. Hogy miért? Még egy hosszabb iromány lenne ezt leírni, de tényleg hogy azok a srácok és lányok gyökerei inkább tartoznak a brit "utca kölykökhöz" és a Britanniában betelepült jamaicai emberekhez, mint sem az üresfejű, tört lelkű neo-náci szerveződésekhez, amikből sajnos nincs hiány.

Szervezetek, punkok és skinheadek!

Több szervezet is kialakult az évek során, akik keményen lépnek fel a náci, fasiszta gondolkozás ellen. Beszélhetünk több nagy Világ szervezetről, akik globálisan tudják támogatni ezt, mint például a European Commission against Racism and Intolerance, (ECR A). Világ méretben kevésbé ismert a punk és skinhead vonalhoz tartozó szervezetek kicsiben, de mégis nagyban állnak ki. Olyanok mint például az A.F.A (Anti-Fascis Action), S.H.A.R.P. (Skinheads Against Racial Prejudice), akik kiemelése azért fontos mert punkok és skinheadek hoztak a Világnak és ugye ahogyan azt már említettem Ők is azok akik szerves részét alkotják a rasszizmus elleni fellépésnek.

" Nem kell szemüveg ahhoz,
 hogy tisztán lássak
hiszek magamban és
elfogadom, ha más vagy.
Ha őszintén szólsz és a
szemembe nézel,
mindegy kivagy tudom mit érzel..."

(Hátsó Szándék - Skinhead Reggae)



De akkor most kanyarodjunk rá arra, hogy mi értelme szervezeteket létrehozni az erőszakos és szélsőséges eszme ellen. Ezek a szervezetek valamelyest erőszakkal válaszolnak az erőszakra, tehát ugye az erőszak, erőszakot szül. Bennem felmerül a kérdés, hogy mi értelme szélsőségesen fellépni a szélsőség ellen? Lehet, hogy ugyan olyan szélsőségesek lennének ezek a szervezetek, mint akik ellen az egész irányul? Persze, ez lehet, hogy részemről is csak egy felesleges csavar, ami egy bukkanó, hisz Mindenki tudja, hogy az ember egy jó és pozitív cél mellé áll, mint egy kitaszító, karanténban élő társadalom mellett. Oké! Lépjünk fel a mocsok ellen! Ez a helyes, hisz nyugodtan, karban tett kézzel nem éri el az ember a célját, valóban tenni kell érte és sulykolni kell a hibákat az emberiségnek.

Országok ahol a rasszizmus elleni mutató a jó fele áll, vagy kevésbé:!

Lengyelország, Csehország, Olaszország, ahol erős a rasszista ellenes fellépés. Anglia, Németország, Franciaország, Hollandia, eléggé megosztó és vegyes. Európán kívüli országokban, vehessük példát Amerikát és Dél-Amerikai oszrágokat, szintén nagyon megosztó, ám de a lakossághoz képest magas a rasszizmus. Vannak országok, akinek elhelyezkedése vagy nem engedheti meg, hogy foglalkozzon a dologgal, vagy a másik oldalról pedig az életszínvonalkuhoz képest nem is foglalkozik vele, hisz valahol megszokott, mindenkinek az együttélés. Példának akár vehetjük Ausztráliát is, bár talán ez is egy laza pallón lépkedő példa.

Pár sor Magyarországról. Magyarország a politika és az emberek közi elnyomás hatására nagyon a végén kajtat még Európai mértékekben is. Hisz ameddig az országban élő emeberek gondolkozása nem áll át egyfajta globális gondolkozásra és ha már nem a saját mocskunkban fetrengünk és kinyitjuk a kaput az ajtót más társadalmak felé és megpróbáljuk egymás nézeteit elfogadni és tisztelni, akkor talán a reális felfogás és a helyes, kiegyensúlyzott gondolkozás, talán a normális egymás közötti élés valója akár létre is jöhet. 

"Arcok a téren és előttük fátyol
A fejekbe belül sötétség tátong
Tartalom nélkül állnak a mába
A világban mögöttünk állnak
Messziről nézi, azt hogy mivé vált
Rá vissza szál!..."

(Social Free Face - Szélsőségek sodrásában)


Hogy ez megfog történni? Helyzetünkben ez egyenlőre csak álom marad, de szerencsére az elmúlt években igen is csökkent a rasszista ideológiával megáldott emberek és szervek száma és bízzunk benne, hogy sok hazai szervezet és reálisan gondolkozó emberek hatására ez a görbe nagy százalékban a jó út fele fog mutatni.

Ezúton is köszönet mind azoknak az embereknek akik harcolnak és kiállnak magukért és fellépnek a rasszizmus ellen és merik felvállalni az egyszerű emberek által termelt butaság által létrejött terhet! Örök hála és tisztelet!

Mindig anti-szociális, örökké anti-rasszista!  

"Az emberek gyakran gyűlölik egymást, mert félnek egymástól; félnek egymástól, mert nem ismerik egymást; nem ismerik egymást, mert nem tudnak kommunikálni; nem tudnak kommunikálni, mert elválasztva élnek."
(Martin Luther King)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése