2013. január 6., vasárnap

„Ezt hallgattam ma”: OUR TIME DOWN HERE – Curtain Call!


„Ezt hallgattam ma”: OUR TIME DOWN HERE – Curtain Call!

„Sziasztok! Minden zene kedvelő egy nap rengeteg zenét meghallgat, ezzel persze mi sem vagyunk másképp, hol a legújabb kiadványokat, új bandáktól, hol a klasszikus régi albumokat, nótákat vesszük elő. „Ezt hallgattam ma…”, sorozatunk keretein belül, külön álló cikkeket olvashattok, olyan számokról amiket éppen kiválasztottunk és egy nap akár többször is berakjuk a lejátszóba. Az mellett, nem csak a számról kaptok információt és érdekességet, hanem magáról a bandáról is és friss híreiről is. Annyit előre elárulhatok, hogy a repertoár széleskörű lesz, hisz nem csak egy műfajba sorolt zenéket hallgatjuk mi sem, de persze megmaradunk bizonyos kereteken belül, ami a 80-as évek punk, hardcore, valamint elcsíphettek még metalcore és egyéb metál műfajokból és hardcore ág széles választékaiból leírásokat, hazai és külföldi bandáktól egyaránt. További jó olvasást kívánok!”

Ma az egyik legtöbbet hallgatott dal, az Our Time Down Here, „Curtian Call” amiről pár mondatot meg is ejtenénk.




Kezdjük az elején. A Our Time Down Here az angliai, Southampton városából származik. Elsődleges zenei irány vonaluk a punkrock, gothic punk, pop punk, valamint a korai éveiben a hardcore punk volt rájuk jellemző. A zenekar első nagylemeze a „Live.Love.Let Go” 2010 decemberéből, amin 13 pörgős punk/hardcore nóta található a számok átlagában másfél percesek, . Ezen az albumon hallható a banda korai zenei irányzata, ami a későbbi évekre már eléggé meglangyult. A „Live.Love Let Go” előtt a zenekarnak első ep-je a "Revelations" volt 2007-ből. A sorban következő kiadvány a „Last Light”, ami valóban az előző kiadványhoz képest elég „light” lett, bár punkos dallamossága megmaradt a daloknak, sőt inkább már nevezhetőek pop-osnak és erőtlennek, de ettől függetlenül jól sikerült ez kiadvány is, „A Paper Ring” daluk még egy picit hasonlítható, mondjuk a cikkben szóba kerülő „Curtian Call”-hoz. Harmadik kiadványuk a „Midnight Mass”, ami nem is olyan rég, tavaly márciusában került forgalomba, rajta 13 számmal, amik már nem tartalmaznak annyira hardcore punk nótákat, és mostanra már az Our Time Down Here zenekarral inkább a gothic punkrock mondható, amitől egy picikét leeshet az állunk, mert aki szerette, kedvelte az első albumukat a „Midnight Mass” esetében már azt nem kapja vissza. Bár azt meg kell legyezni, hogy stílus váltás ide, oda, ez is egy jó album lett és az előző anyagokhoz képest nagyon profi.

Ennyi lenne egy kis bio és diszkográfia a zenekarról, akkor egy pár szót had említsek a „Curtian Call” dalról.
Ahogy azt már az előzőekben lehetett olvasni a „Curtian Call” az Our Time Down Here első lemezén a „Live.Love.Let Go”-n található, kapásból a második számként szerepel a kiadványon. Eléggé tempós punk nótáról beszélhetünk, hisz nem egész két percről, 1 perc 50 másodperces szám, ami röviden tömören mesél el egy történetet. Nem csak ez a dal, hanem szinte az összes emlékeztet engem a korai Comeback Kid hangzásához és dalaihoz, amik gyors punk hardcore nóták, sok, sok háttér vokállal és kellő dallamossággal. A „Curtian Call” mellett még tudnám a „Big Guys Throw Cones”, „You Fucking Tragedy”, valamint a „Tony And The Gang” számokat tudnám ajánlani, ezek is nagyon jó számok az albumon és ezek is hasonlítanak még az Our Time Down Here kezdetleges stílusára.

És így a végére, már csak annyi jutott, hogy ki linkeljük a „Curtian Call”-t, hogy Ti is hallgassátok meg, bátran ajánljuk azoknak akik szeretik a pörgős punk hardcore-t, valamint még azok körébe is elférhet akik kedvelik a pop punk-ot is. De nem csak ezt a dalt, hanem az egész albumot tudom ajánlani, meg persze, hogy ha felkeltette az érdeklődésedet, akkor hallgasd végig az Our Time Down Here összes kiadványát, lehet hogy bejön neked is.
Our Time Down Here – Curtian Call:













„Ha neked is jut egy kedvenc szám valamelyik napra és erről írsz egy pár sort, akkor küld el nekünk a trustgivesstrenght.jsa@gmail.hu e-mail címre és neveddel feltüntetve, mi ezt közzé tesszük oldalunkon. Sok sikert!”









                                                                                                                                 készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése