2013. január 9., szerda

Hírek/Lemezkritika: TOUCHÉ AMORÉ – PIANOS BECOME THE TEETH Split 2013!


 Tegnapi nap folyamán megjelent a kaliforniai Touché Amoré, valamint a baltimore-i post-hardcore zenekar a Pianos Become The Teeth közös kiadványa.




A post-harcore kedvelői számára, talán nem kell bemutatnom a Touché Amoré-t, hisz stílusának mostanság nagymenői a 2007-ben alakult banda, kik 1 demó, 2 nagylemez és most már 4 split anyagot tudhatnak maguk mögött, valamint számtalan Amerikai és Európa turné áll a hátuk mögött.

Úgy vélem, aki jártas eme stílusban, nekik szintén nem kell bemutatnom a Pianos Become The Teeth zenekart, akiket kevésbé tartják népszerűnek, mint a Touché Amorét, pedig ők előbb is alakultak.
A Pianos Become The Teeth, 2006-ban alakult az amerikai Baltimore  városában. Stílusában, abszolút a post-hardcore/psyhedellic hardcore/screamo zenei hangzást tudnám rájuk aggatni. Eddigi kiadványaik két demó anyag, ami a 2007-es első anyag és a 2008-as „Saltwater”. Két nagylemezük van ami az „Old Pride” 2009-ből és a 2011-ben kiadott „The Lack Long After”.

Touché Amoré & Pianos Become The Teeth spilt 2013.
Ahogy azt már említettem a Touché Amoré és a Pianos Become The Teeth kiadta közös anyagát egy split formájában és aki terjeszti az nem más mint a Deathwish Inc, valamint a Pianos Become The Teeth részéről a Topshelf Records. Mind két zenekar 1-1 számmal járult hozzá a hanganyaghoz a Touché Amoré a „Gravity, Metaphorically” a Pionas Become The Teeth pedig a „Hiding” dalokkal kerültek fel a korongra. A „Gravity, Metaphorically” egy nagyon jó nóta lett a Touché Amoré-tól, olyan amit már-már az évek során megszokhattunk tőlük, hisz post-hardcore zenéjükbe bátran bele csempészik a screamo stílusból ismerős psyhedellic hangzást, keverve a melodic hardcore egyes témáival, na ez az amiért talán egyedinek nevezhető a banda. A Pionas Become The Teeth, „Hiding” nótáját első ízben hallgatva nem áll messze a másik bandától, sőt kifejezetten megérdemelte ez a dal, hogy egy kiadványon szerepeljen a Touché Amoré „Gravity, Metaphorically” dalával. Nem csak a dalban, hanem a zenekar jegyeiben is teljes egészében hallható a kaotikus gitárriffekkel megspékelt post-hardcore hangzás, bár ez egy kicsit két énekelhetőbb és dallamosabb mint a Touché Amoré. De összességébe mind két nóta nagyon jól sikerült, bizakodóak lehetünk erre az évre is, hogy mind két zenekar mutat még valami nagyszerűt, legalább is reménykedhetünk benne.

Az anyag megjelenésével egységesen a Touché Amoré részéről nem csak az új dal lett felemelő, hanem az is, hogy ebből a dalból még azon nap nyilvánosságra adta a Deathwish Inc. a „Gravity, Metaphorically”-ból készült videót, ami a zenekar sorozatban harmadik videó anyaga. A Pionas Become The Teeth és a Touché Amoré, előbbinek „lyrics” videóját, utóbbinak hivatalos videóját láthatjátok, cikkünk alatt.


Pionas Become The Teeth – Hiding:


Touché Amoré – Gravity, Metaphorically OFFICIAL:













                                                                                                                               készítette: d.antisocial

2 megjegyzés:

  1. összesen négy split 7"-ük van és nem csak a Deathwish adta ki hanem a Topshelf Records is. hiszen a PBTT oda tartozik

    VálaszTörlés
  2. Egy kis hiba csúszott a dolgok közepébe.
    Azt írtk, hogy a Touché 3 split anyaggal büszkélkedhet, ami az igazság, hogy a Touché Amoré-nak 4 split anyaga van.
    A másik tévedésünk az utolsó split-tel kapcsolatos, amit nem csak a Deadwish Inc. adott ki hanem a Topshelf Records is.
    Ezekért a hibákért bocsi és korrigálva és javítva lettek eme mondatok.
    Figyelmünket felhívta a hibára, Tamás, neki is köszönjük az észrevételt!

    VálaszTörlés