2013. január 16., szerda

Hírek/Érdekességek: „A punk zenész és a gördeszkás, közös munkája!”


„A punk zenész és a gördeszkás, közös munkája!”

 Több punk zenével foglalkozó oldal, közölte le a hírt, hogy Greg Ginn akit többek között a legendás Black Flag hardcore punk zenekar gitárosaként, valamint az SST Records megalapítója ként ismerhetünk, magához karolta Mike Vallely-t akit Amerikában a legendás és profi gördeszkások között emlegetnek, azt a Mike Vallely-t aki a punk zene terén is jártas, valamint már színészi képességeiről is mutatott tanúbizonyságot. E két ember közös munkássága a GOOD FOR YOU zenekar.


Greg Ginn, 1954 június 8.-án született és a 70-es évek közepétől foglalkozik a zenéléssel. Ginn, nem kisebb zenekarban kezdte pályafutását mint a mára már legendás Black Flag. Nem csak gitárosként és zeneszerzőként, hanem több zenekar munkájában produceri munkát is vállalt, valamint olyan bandákban játszott még mint a 2007-től jelenleg is aktív instrumentális rock zenekar a Gone, valamint játszott a kaliforniai rock zenekarban a Confront James-ben és a Mojack-ben.

Greg Ginn, több oldalúságát mutatva, nem csak a zenélés terén lopta be magát a punk és hardcore zene történelmébe, hanem azzal is hogy 1978-ban megvásárolta és átvette a Solid State Transmitters független lemezkiadót, ami 1966-as fennállásával becsukta volna kaput egészen, addig ameddig Ginn nem jelezte volna szándékát arra, hogy újra beindítsa a kiadót, ami csak röviden SST Records-nak nevezett el és olyan zenekaroknak adott ki lemezt, mint a Hüsker Dü, Minutemen, Saccharnie Trust, Bad Brains, Descendents.
   
Good For You zenekarban egyik alapító társa Mike Vallely, aki 1970-ben született New Jersey-i, Edison-ban.  Művész nevén Mike V egy sok oldalú egyéniségnek nevezhető, aminek jegyei abban mutatkoznak meg, hogy a profi gördeszkázás mellett helyt állt már a profi birkózásban, amatőr szintű jégkorongos ként, valamint színészi tehetségét is megtapasztalhattuk a XXX , Másnaposok, Vörös Hajnal című filmekben és szerepet vállalt a Limp Bizkit, új videójában a „Gold Cobra”-ban. Mind ezek mellett és nem utolsó sorban Mike V kaszkadőrként is bevethető, ha kell.

Valley és zene, 1985-ben találkoztak a Resistance zenekarral, amivel csak egyetlen fellépése volt a 7 Seconds-al és az Agression-al ez után kicsapták a zenekarból a sok gördeszkázás miatt. A zenével főképp újra akkor kezdett el foglalkozni, amikor Greg Ginn felkérte Mike-ot, hogy a 2003-as Black Flag reunion bulin vállaljon egy kisebb szerepet a zenekar fellépésén, ekkor már  a Mike V & The Rats-ot, de ezzel kapcsolatosan csak a Revolution Mother-el ért el nagyobb sikert.
És elérkezett az idő, hogy Ginn és Mike barátsága egy újabb közösmunkához vezessen, ami a Good For You zenekar, akik olyan tagot tud magában mint Dez Cadena (Misfits).

Debütáló anyagukat, ami a  „Life is Too Short to Not Hold a Grudge” névre hallgat a Casa Destroy Studio-ban vették fel és 2013 február 26.-án fog megjelenni, természetesen a SST Records kiadásában.
A lemezt felvették és már kérdéses volt, hogy mit is takar a Good For You zenekar, ami most már egy szám a „Hanging Around” dal személyében már nem talány, hisz ezt a számot meghallgathatjuk a zenekar SounCloud oldalán, amit meg is tehetsz a link alatt.

Megtapasztaljuk és megszeretjük a dalt és már várhatjuk is február 26-át, amikor is megjelenik a Good For You debütáló anyaga a sok oldalú gördeszkástól és a punk legendáktól.

















Alaphírforrás: PunkNews.Org




                                                                                                                             



                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése