2013. január 30., szerda

Hírek: BLACK FLAG reunion 2013!


 Január 25.-én bejelentette Greg Ginn és a Black Flag, hogy 2013-ban újra színpadra állnak és tervben, van egy új lemez is.



Talán nem kell bemutatnom a Black Flag zenekart, amely zenekar nagy népszerűségnek a punk és hardcore berkeken belül és bártan kijelenthetjük, hogy a punk történelem egyik legnagyobb és stílusformáló zenekara.
A Black Flag, 1976-ban alakult és 6 lemezt tudhat magáénak (mindegyiken Henry Rollins az énekes), valamint 8 kislemezt. Ahogy, 1981-től 1985-ig darálta és fogyasztotta a jobbnál jobb dalokat úgy a zenekarban a tagokkal is ugyan úgy tette azt. A 10 éves fennállása alatt több mint 15 zenészt tudhat maga mögött a banda, olyan zenészeket, akik részben és főképp is hozzá járultak a punk történelemhez, valamint rengetek jó zenekart alapítottak, vagy produceri tevékenységet mutatattak, olyanokban mint például a Misfits (Robo és Dez Cadena), Meat Puppets, Hüsker Dü, Minor Threat (Spot), Circle Jerks (Morris), Descendents (Stevenson),Rollins Band (Rollins), csak hogy egy pár nevet említsünk. A Black Flag 10 év után, 1986-ban feloszlott. 2003-ban a zenekar össze állt egy reunion koncert erejéig, akkor a Greg Ginn, Robo, Dez Cadena, C’el Revuelta négyes élesztette újra a legendát.

Idén január 25.-e volt, amikor Greg Ginn a zenekar gitárosa bejelentette, hogy 2013-ra sok jó hírrel szolgálhat a Black Flag-ről, ugyan is ez az a év, amikor Greg Ginn (1976-1986, 2003), Robo (1978-1981, 2003), Chuck Dukowski (1977-1983) és Ron Reyes (1979-1980) feltámasztják megint a legendát és összeáll a banda, valamint elkészítik sorozatban 7. lemezét, amely új lemezre 28 évet kellett várni, hisz az utolsó kiadvány 1985-ben jelent meg, ami az „In My Head” volt. Az újjá alakult Black Flag első koncertje 2013 augusztusában lesz esedékes a brit Hevy Music Fesztiválon.

Fontos megemlítetni, hogy nem csak Ginn fejéből pattant ki a reunion, hanem a Keith Morris féle oldal is megemlékezik a „blackflagizmusról” még pedig a Flag zenekar nevén, amellyel Black Flag dalokat játszanak. A „Moriss féle” oldalon, még Keith Morrison kívül Bill Stevenson és Descendents zenekarbeli társa Stephen Egerton és a ’13-as reunion zenekarban is bent lévő Chuck Dukowski.

Hát, akkor a legenda újra éled. Úgy gondolom, nem biztos, hogy jó húzás volt egy olyan zenekart újra alakítani, amit már „sokszor temettek” és többször is visszahoztak, főleg így lassan 30 éves feloszlás távlatából. De Ginn-ék megpróbálják. Jön az új lemez is, igazából ez az, ami nagyot üthet, vagy akár sárba taposhatja akár a Black Flag legenda 37 éves legendáját. Na, persze bízzunk a sikerbe, Mi szorítunk nekik és bízunk benne, hogy kapunk egy öregesen friss Black Flag-et.



De… amúgy mit szólhat ehhez Henry Rollins…?   



 Black Flag - Drinking and Driving (official 1985) 
                                                                                                                           


Black Flag - Damaged (1981) Full
Black Flag - In My Head (1985) Full





                                                                                                                                







                                                                                                                                  készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése