2013. január 15., kedd

Koncertbeszámoló: THIS IS OUR CASTLE II. @ Győr, Youth Violence, Fuck Like Bunnies, Wasted Struggle!



Villany gitár, fenékmutogatás, cipők a magasban, gyors heavy, erőszakos punk zene, dallamos-éneklős rock, valamint pokoli punk,sátáncore. Az-az a THIS IS OUR CASTLE második alkalommal megrendezésre kerülő bulin ott voltunk Győrben, erről olvashattok, egy pár sort a mi szemszögünkből.

Második alkalommal, nyert megrendezést a This is Our Castle elnevezésű koncert sorozat, ami Győrben került megrendezésre és helyi underground kocsma utolsó, záró bulija volt. De amit az arra felé köröző, urbán legendákból hallhattuk a hely talán még sem zárja be kis faajtaját.


Igazából ott voltunk, jól éreztük magunkat és le is írtuk, nem annyira részletesen, ám de tömören, hogy mi is volt ott. Sajnos képeket nem sikerült készíteni, igazából mindegy hisz úgy is elhagytuk volna a fényképező gépet. De ha esetleg valaki készített a koncertről fotókat és azt megosztaná velünk azt nagyon megköszönnénk és respektálnánk. Hogy van rendelkezésre álló képed a buliról, akkor azt a trustgivesstrenght.jsa@gmail.com e-mail címre, akár el is küldheted, ha gondolod, ha ez mind megtörténik, akkor azért köszi!
De akkor jöjjön a koncertbeszámoló!


Délután 6 óra fele elindultunk autóval Győr felé a Kriglis buliba, ami a „This is our castle II.” elnevezést kapta. Havazás közepette, körül, belül 7 óra fele meg is érkeztünk a koncert helyszínére, ahol már gyülekeztek az emberek , igaz még csak 20-an jelentek meg, de őnekik már biztosan jól megalapozott volt az estéjük. Parkolóhely keresése, majd találása után le is nyomultunk a Krigli kocsmába, ami egy viszonylag kis helynek mondható, ám de még is ideális helyszín egy ilyen kaliberű koncert lebonyolítására. Némi alkoholos és nem alkoholos ital vásárlása után, helyet foglaltunk hamar és vártuk, hogy beinduljon a hely akkor amikor koncert van. Egy kis idő múlva elkezdett gyülekezni a nép és össze is futottunk sok jó cimborával, valamint találkoztunk rég nem látott haverokkal is. Pacsizás, dumálások, valamint még több ital fogyasztás közepette, körül, belül fél 9 fele már élőhangszeres tevékenységet is lehetett észlelni.
Ahogy az általában szokott lenni a beígért kezdés csúszott ahogyan a hóesés miatt az utak is, hisz előfordulhat, hogy ennek az utóbbinak volt köszönhető az, hogy nem érkezett meg az előreláthatólag 100-110 ember így a koncert kezdésére. Gyors, friss levegőszívás és pár korty az italba és vissza is mentünk, ahogy azt a folyamatosan érkező ember sereg is tette, hisz elkezdte a hosszasnak épp nem mondható hangolást a „powervkirályviolence” zenekar a Youth Violence, akik főképp Szombathelyről érkeztek, de gitárosuk Maci (ex-Suicide Pride) a helyi, győri erőket képviseli a zenekarban. Fontos még megemlíteni a zenekar kapcsán, hogy a srácok a Savaria Colonia növendékei, akik még olyan bandában muzsikálnak mint például a Who Sows Violence Reaps Strom. Na, de akkor fél 9 után egy picivel el is kezdődött a gyors heavy punk, amiből sajnos a nem annyira jó hangosítás miatt elég gyatra minőségben szólt a zenekar és dalaik, valamint az ének, vokál és szövegrészekből, nagyon keveset lehetett érteni és hallani. De se baj, volt már ennél ezerszer rosszabb is úgy gondolom egy ilyen kaliberű punk buliba ez bőven bele fér, sőt sokan ezt a káoszt tartják királynak egy koncerten és így ezzel egy kicsikét vissza kerülhetünk a 80-as évek hangzásvilágába, amivel igazából nagyon nincsen gond.

Egy dolgot viszont hiányoltam, még pedig a közönség részéről az átélést és mozgást, sokan csak kortyolgatták italukat és passzívan állta végig a Youth Violence előadását, ami meglepő hisz ez a fajta zene pont ideális arra, hogy embereket másszunk meg plafont rugdossunk, bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy én sem cselekedtem máskép, de amúgy is ha valaki is másmódon tett volna akkor az „egy fecske nem csinál nyarat” elvén maradt volna, meg persze én annyira nem ismerem a banda munkásságát, még rá kell szoknom a powerviolencre, aminek útján én el is indultam hisz vásároltam egy Youth Violence kazit amit közösen készítettek a veszprémi crust-punk cowboyokkal a P.F.A.-val.
Kazettát a koncert után lehetett beszerezni 300 magyar forint ellenében, meg még sok  jó dolgot potom pénzért, ami nagyon király mert mostanában sajnos ritkán készülnek a bandák disztóval.
Kanyarodjunk vissza egy picit a koncertre. Ahogyan falson indult a Youth Violence előadása, úgy aztán tök jó műsor lett belőle, én ha passzívan is de élveztem a bulit hozták azt amit egy egyszerű punk/hardcore zenekarnak hoznia kell. Sajnos a műsoridőre nem emlékszem, de 20 perc, fél óránál többet nem hiszem, hogy játszottak, már csak abból is kiindulva , hogy számaik átlagban maximum 1 percesek.
Vége a Youth Violence koncertnek, következzék egy kis iszogatás és pihi. A krimó koncert terméből kiérve, meglepő látvány fogadott hisz megérkeztek azok az emberek is akik beígérték, hogy eljönnek hajat rázni, csörögni, meg akár mit is csinálni. Így ezzel a Krigli kocsma meg is telt, ami nagyon jó, mert jó látni hogy Győr és környékén vannak olyan arcok akik a hidegtől sem félve felállnak a fotelből a számítógép elöl és megtisztelik a szervezőket és a zenekarokat, hogy eljönnek. Nem sokszor voltam ott bulin, de ennyi embert még nem láttam azon a helyen. Respect nekik. Ittas állapotok, gangellések következtek, ezzel jelezvén, hogy készen állnak a melodikus punk rock zenekar, helyi képviselőjére a Fuck Like Bunnies-ra.

9 óra, negyed 10 fele járhattunk, amikor nem hosszan tartó ám, de alapos hangolás után bele csapott a Fuck Like Bunnies a húrokba. Az események már ott tartottak, hogy sok ember, már kifordult magából annak a piszkos italnak köszönhetően és saját testi épségüket nem kímélve estek neki a tömegnek a meg a pogónak és a hasonló akrobatikus mozdulatoknak, ehhez persze kellett a jó zene is, amiről a banda gondoskodott is. Itt már jól hallható volt a szöveg és ének, de a vokál még így is gyenge volt, ami igazából nem volt fontos, mert ezt körül, belül 15-20 ember pótolta. Azt est folyamán, úgy vélem a legjobb koncert volt. Volt ott minden body surf, énekes plafonhoz nyomása, kicsi a rakás, csorda vokálozás, egyszóval nagyon jól sikerült a Fuck Like Bunnies koncertje, de úgy vélem ahogy telik az idő egyre többen ismerik és megkedvelik ezt a zenekart, hisz bátran beszélhetünk arról, hogy Győr-Moson-Sopron megye egyik legjobb punk/hardcore zenekaráról beszélhetünk, ami szerintem egy kicsit sem túlzás. Hát szóval, elkellett telnie egy órának, hogy az emberek megmozduljanak az akkor már zsúfoltig teli kocsmában. A hellyel kapcsolatban, egy negatív dolgot tudnék felhozni, még pedig a kiszolgálás. Egy pultos hölgyike szolgált ki, egész eset folyamán és ezért sokat kellett várni arra, hogy kiszolgáljanak minket, ami igazából személy szerint engem annyira nem érintett, mivel a sofőr szerepét bevállalva én nem voltam folyamatosan szomjas, ellentétben sok sráccal és lánnyal akik ott tömörültek a pult előtt. De igazából ez legyen a legkevesebb a végén sokan úgy sem emlékeznek az ilyen kis apróságokra. Ugye, akkor kisebb kígyózás következett, hogy kijussunk a helyről a kötelező, italért és friss levegőszívásért.

 De sajnos a frisslevegő szívás és a sok dumálás közepette meg feledkeztünk magunkról és a következő zenekar, ami a Wasted Struggle volt az elejéről le is maradtunk, legalább is én. Sajnos látni nem láttam, de hallani viszont halottam a koncertből valamennyit, nem merészkedtem beljebb, mert így sem volt már nagyon hely a benti kis koncert teremben. És az est szenzációja a fellépők között, biztosan a legnagyobb névnek számító Wasted Struggle akik Budapestről érkeztek és magukkal hozták caotikus, crust-os hardcore punk zenéjüket, valamint elhozták a „Viod”, valamint „Guillotines” albumaikon szereplő pár nótát. Bennem maradandót, annyira nem hagytak, de biztosan sokaknak szívükbe férkőztek a pokol bugyrából felemelkedő hardcore arcok. Amit halottam belőlük és láttam belőlük az pont elég is volt, de ez nem jelenti azt, hogy nem fogom végig zongorázni az eddigi kiadványaikat, mert eddig csak az újabb „Guillotines” albumról halottam valamicske nótákat, ezen mindenféle kép javítatni fogok, mert attól függetlenül profi hanganyagokról van szó. És akkor „itt a vége, fuss el véle”, vége a élőzenész fellépéseknek, úgy fél 11 tájékán, mivel a helyen nem lehet tovább hangoskodni, mivel szegény, ártatlan kispolgárok nem tudják kipihenni a hétközi fáradalmakat. De ez nem gond, hisz a buli folytatódott tovább, valami zenelejátszó segítségével azért biztosítva lett valami kis muzsika és az italozás, felhőtlen bulizás folytatódhatott tovább. Sokan elindultak, haza, vagy akárhova, de azért maradtak páran, hogy emeljék még az est fényét, ő nekik biztosan izgalmas volt az aznap és a másnap. Vége a bulinak és mi is távoztunk, már hirtelen fáradtak voltunk, meg nekem másnap melózni kellett úgy hogy viszonylag korán le is koccoltunk, pacsizás, elköszönés a cimboráktól és következett a háromnegyed órás haza út, ami kellemetlen volt, hisz addigra már leszállt a köd, meg csúsztak az utak, de haza értünk és egyöntetűen jól éreztük magunkat, már alig várjuk, hogy eljussunk a következő Kriglis buliba, mert ahogy kaptuk az infókat a hely mégsem zár be és folytatódhat a punkrockkolás a helyen és megmarad Győrnek az egyik legkedveltebb underground kocsmája, ahol a győri srácok gondoskodnak bőven arról, hogy ne maradjunk nyugton és szerveznek még király bulikat, ami tuti, hisz eddig sem volt másképp.










/Ha neked is van koncert élményed, akkor azt írd le és oszt meg velünk és neveddel feltüntetve ki is rakjuk oldalunkra, ha esetleg képeket is mellékelsz az meg még jobb, Üdvözlettel, STEREO VS. MONO CREW/





                                                                                                                                            

                                                                                                                    



                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése