2013. január 6., vasárnap

Lemezkritika: WOK – Rice Of The Sumo Fighters!


Lemezkritika: WOK – Rice Of The Sumo Fighters!

Egy párszóban jellemezzük és bemutatjuk a győri pop punk/post-rock zenekar a WOK, tavaly októberében megjelent „Rice Of The Sumo Fighters” bemutatkozó albumát.




Egy kis bio.

WOK zenekar 2012-ben alakult, Győrben. A zenekart hárman alkotják, Parányi Ákos (ex-El Pollo Loco) dobos, Nyári Tamás (ex-Empty Graves, ex-Something Strange) gitár és ének, valamint Pető Árpád (ex-El Pollo Loco, ex-Something Strange) basszusgitáros. A zenekar stílusilag több irányba helyezhető, hisz első albumukat hallgatva, nagyon sok színűek zenei téren. Renéjükben hallható az alap punk, ami egy pici pop-os hatásokkal van gerjesztve,  megtalálható még benne a rock egyéb váll fajainak egyes eleme.  

De akkor az album.

A „Rice Of The Sumo Fighters” a zenekar első kiadványa, ami októberben jelent meg és 4 dalt tartalmaz és a No Silence stúdióban került sor a felvételre. Ahogy azt már említettem a zenekar több stílus irányzatot tudhat magáénak, nem hallani a lemezen ugyan olyan sablonos nóták, mind a 4 szám szinte teljesen más. Ez az ami nagyon megtudja fogni az embert, ez velem sem történt másképp, jó hallani hogy ezek a dalok kiegyensúlyozott profi munka eredménye. Sok nemes zenekar alapjai hallhatóak a dalokban, engem egy picikét emlékeztet a kezdetleges AFI-ra, vagy még a korai Misfits-re, de „Epilogue” számuk még akár Bad Religion hatásokkal is bír. A „Rice Of The Sumo Fighters”-en szereplő „Digital Mind”-et konkrétan egy funkys, pop-os, post-rock számnak tartom. A „Highway Boy”? hát ez zseniális, teljesen vissza hozza a 80-as, 90-es évek Kaliforniáját. De akkor még egy kis említés a hanganyag utolsó számáról a „One Reason”-ről, ami teljesen alap pop-punk sláger lehet, jegyeiben olyan alap kis kiállásokkal ami, A Day To Remember korai dalaiban megismerhettünk, persze egy picikét softosabb kivitelben. Egy dolog, ami még megemlíthető a dalokkal és a zenekarral kapcsolatban az pedig a szövegvilág. Hasonló kaliberű zenekaroknál, amilyen a Wok, átlagosan hallhatjuk a szerelmes, nyálas témájú dalokat, de a Wok esetében látszik a komolyság és talán ezért nevezhető punk zenekarnak, mivel dalaik, szólnak a globalizációs problémákról, fiatalok helyezkedéséről a világban, valamint, konkrétan „One Reason” számukban szót kapnak a drogos káros hatásai.

Összességébe maximálisan elnyerte a Stereo Vs. Mono szeretetét a Wok, első kiadvány és bártan merjük ajánlani és további sok ilyen jó munkát várhatunk remélhetőleg a zenekartól, amit reméljük majd az idő során megkapunk egy nagylemez formájában is, de addig is hallgassuk és szokjuk a „Rice Of The Sumo Fighters”, 4 számos Wok kiadványt.

Fontos még megemlítteni, hogy a „Digital Mind” szerzeményből, videó is készült, amit fel is töltöttek a legnagyobb videó megosztó portáltra, amit megnézhetsz oldalunkon is.

WOK – Digital Mind:







                  
                  




                                                                                                                           készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése