2012. december 17., hétfő

„Ezt hallgattam ma…”: BANE – Can We Start Again!



„Ezt hallgattam ma…”: BANE – Can We Start Again!

„Sziasztok! Minden zene kedvelő egy nap rengeteg zenét meghallgat, ezzel persze mi sem vagyunk másképp, hol a legújabb kiadványokat, új bandáktól, hol a klasszikus régi albumokat, nótákat vesszük elő. „Ezt hallgattam ma…”, sorozatunk keretein belül, külön álló cikkeket olvashattok, olyan számokról amiket éppen kiválasztottunk és egy nap akár többször is berakjuk a lejátszóba. Az mellett, nem csak a számról kaptok információt és érdekességet, hanem magáról a bandáról is és friss híreiről is. Annyit előre elárulhatok, hogy a repertoár széleskörű lesz, hisz nem csak egy műfajba sorolt zenéket hallgatjuk mi sem, de persze megmaradunk bizonyos kereteken belül, ami a 80-as évek punk, hardcore, valamint elcsíphettek még metalcore és egyéb metál műfajokból és hardcore ág széles választékaiból leírásokat, hazai és külföldi bandáktól egyaránt. További jó olvasást kívánok!”


A mai nap folyamán többször is végig szánkózott nóta a Boston Hardcore egyik nagysága a Bane által előadott Can We Start Again” nóta lett. Erről olvashattok egy kis szösszenetet, következő cikk sorozatunkban.


Úgy gondolom sokaknak nem kell bemutatnom a Bane-t, hisz aki hardcore-t hallgatnak azoknak majdnem hogy alapnak kellene lennie, de persze ez nem teljesen így van. De azért egy kis alapot leírok nektek a zenekarról.

A Bane, 1995-ben alakult Massechusetts állam, Boston városában. Zeneileg az alap hardcore punk-ról beszélhetünk esetükben, stílus jegyeiben vissza adja a stragiht edge mozgalmat és életérzést és hű képviselői is egyben. Kiadványaik között szerepel 10 Ep, 1 az Adamantium zenekarral készített közös split 2001-ből, valamint 3 nagylemez. Első hanganyaguk 1998-ban jelent meg „Holding This Moment” címmel, egy ep formájában és az Equal Vision Records terjesztette és 2010-ben az anyag újranyomatásra került, az már a Hurry Up! Records által. 

A Bane kiadványi közül kiemelném az „It All Comes Down To This” lemezt ami 1999-ben került ki a zenekar kezei alól és az Equal Records adott ki, 1999 október 30.-án került sor a lemezbemutatójára és olyan zenekarok léptek fel a koncerten mint a Dillinger Escape Plan, Boy Sets Fire, valamint a Converge. Ez lemez ami személyes kedvencem a 2005-ös „The Note” mellett. Az „It All Comes Down To This”-ről emelném ki a „Can We Start Again” című számot ami a 7. dal a lemezen és úgy vélem ez a zenekar egyik „hímnuszának” tekinthető. A számot kicsit több mint három percben hallhatjuk nagyon nagy „csorda” vokálokkal és egyszerű ám, de tömör szöveggel. Ez az a nóta amit egy Bane koncertre látogatók 90%-a torkaszakadtából szokta énekelni. Ennyi elég is a szövegből, inkább hallgassátok Ti is a számot, amit meghallgathattok lejjebb. Hajrá! 
Számról véleményed elmondhatod a Stereo VS. Mono „Blogzine”-en, valamint a Stereo VS. Mono hivatalos Facebook oldalán. De ha neked is van egy napra kedvenc számod, akkor azt jellemez és írd le, küld be a trustgivesstreinght.jsa@gmail e-mail címre és írásod helyet kap oldalunkon.


Bane – Can We Start Again:


Bane – Can We Start Again (Live This is Hardcore):

 Szöveg:
  
"Can we start again
Go back to what it meant back then
Open minds and open hearts
The things that set us apart
 
Was it more than words
And do they still apply
And do you still believe
Well so do I I was a 15 year old kid
With nowhere to fit in
I just wanted to skate
Listen to my Suicidal tape
When someone told me about a place
Where the strange were accepted
And judged by what's inside
A scene of truly open minds
Somewhere, somehow, everything has changed
Look at what we've gotten ourselves caught up in
The same mindless clicks
The same high school shit
All the walls you scream about breaking down
I've watched you build brick by brick
Do you still believe-I do
Look beyond the 3 chords that fill your lives
Look beyond the gossip and the lies
Beyond the dullest of outsides
Look beyond
Try harder
See what's inside this burning in my heart
Born under the same songs that you know
But our blood will never blend
Until you let those doors go"






                                                                                                            







                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése