2012. december 3., hétfő

Videó ajánló: ALTARS – Lower (2012)



Videó ajánló: ALTARS – Lower (2012)

Következő cikkünkben, láthatjátok az Altars idei videó anyagát, valamint olvashattok a zenekarról és eddigi kiadványaikról.





Az Altars zenekar 2010-ben alakult az amerikai, Colorado állam, Colorado Springs városában, akkor még Mounments néven. Zenekar a nevet az első, debütáló Ep kiadása előtt változtatta meg. Zeneileg az Altars részéről, beszélhetünk az alap hardcore-ról és metalcore köztes vonulatáról, bár a zenekar magát csak simán hardcore zenekarnak mondja, azért ennyire ne egyszerűsítsük le a dolgot, kellően körül kell írni bizony a zenéjüket. De mielőtt ebbe belefolynánk muszáj megemlítetni eddigi két kiadványaikat, hisz stílusilag nem nagyon különbözik a két hanganyag, de még is egy kis szösszenetet megemlíttek erről. 2011-ben bemutatkozólag kiadták „Opposition” ep-jüket, amin 6 sziklakemény metlálos hardcore-t hallhatunk. Na akkor most itt jöhet közbe a stílus leírás. Ez az anyag kezdésre a zenekartól iszonyatosan igényes, mint zeneileg és stúdiómunka ügyileg is egyaránt. Hallható majd minden számban az alap hardcore hangzás, valamint szövegileg is közel állnak a dalok a hardcore-hoz, vagy is inkább a metallic hardcore-hoz, ugyan is néha nem tudom eldönteni már én sem hogy hová is tudnám sorolni a zenekart, ha nagyon, nagyon egyszerűsíteni szeretnék akkor a Terror és Parkway Drive köztesét tudnám emlegetni, de akkor részemről ennyi lenne a konkrét behatározás, bár hogy őszinte legyek igazából lényegtelen és kicsinyes is lenne besorolni őket valahová is, a lényeg a lényeg, hogy nagyon jó zenekarról beszélünk. De akkor említsek egy pár szót az idei „Conclusions” lemezről. A lemez nem sikerült rosszra azt kell, hogy mondjam, nem áll annyira közel hozzám ez a „újhullámos metál” annyira, de az Altars ezzel a lemezzel nálam bekerült a top 10-be, sőt bátran merem említeni, hogy a top 5-be is akár. Stílusilag ugyan azokat az alapokat kapjuk vissza, mint a „Opposition” esetében, bár itt már a konkrét metalcore hangzás jobban felfedezhetőbb, talán még egy annál is picikét komolyabb gitár témákat is hallhatunk és nagyon jó minőségben, abszolút kiváló stúdiómunkáló beszélünk. Érdekesség ként még találunk olyan hangulat fokozó dalokat az albumon, mint a „The Portlen”, vagy a „Ryland” és a „Realization” amik afféle instrumentális szerzemények a „The Portlen” esetében a „Lower” című szám intrójának is mondhatjuk, amit azt hallhatjuk a videóban is. És akkor most már tényleg térjünk rá a videóra. 

Klip az idei „Conclusions” albumon szereplő, már említett „Lower” nótából készült, ami nem csak a „Lower”, hanem a „The Portlen” szerzemény szerepel a számban intrónak. A videót nem sokkal a lemez megjelenése után adták ki. Képi világáról annyit, hogy minőségben ahogy a szám, és a lemez úgy a videó is iszonyatosan jó minőségben tárul elénk. Videó történetéről annyit, hogy egy kis laza tó parti lógás után a zenekar beül a kis buszukba és neki indul az éjszakának, ami egy koncert helyszínre vezet, ahol már javában beindult a buli és az iszogatás. Következő kép az, hogy a zenekar felvonul a színpadra és elnyomja a számot, amit a közönség brutálisan átt él és élvez. Hát igazából ennyi, leírtam amit úgy is láthattok a videóban. Nekem abszolút tetszik a klip, egyszerű, de jó. A videót a cikk alatt találod és még egyéb érdekességet, remélem tudtunk újat mutatni és bízunk benne, hogy ez úton is megkedvelitek az Altars munkásságát. Olvasd tovább a Stereo Vs. Mono-t, sziasztok!

Altars – Lower:




                                                                               készítette: d.antisocial



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése