2012. december 18., kedd

Koncert videó: YOUTH OF TODAY, 2012 New York!



Koncert videó: YOUTH OF TODAY, 2012 New York!

Sziasztok! Következő cikk sorozatunkban, élő koncert felvételeket fogunk nektek közzé tenni és egy pár szót megemlíteni ezekről, egységben hazai és külföldi zenekaroktól és ahogy a jelenből, úgy a múltból is kaptok koncert videókat, amiket főképp a Youtube videó megosztó portálon fogtok megtalálni és persze közvetlenül itt a Stereo VS. Mono-n.
Minden zeneszerető ember, szeret koncertekre járni és élőben élvezni, amit kedvencei produkálnak a színpadon, vagy épp képzeletbeli színpadon, de sajnos vannak olyan bandák aki nem jutnak el kis országunkba, vagy éppen az emberek nem jutnak el külföldre kedvenceik bulijaira, ez persze főképp a külföldi zenekarok esetében fordul nagy általánossággal elő, ugye. De most itt a lehetőség, hála azoknak a buzgó embereknek a világban, akik részt vettek egy rendezvényen és ezt, meg is örökítették videó formájában és ezt mind megosztották a nagyvilágnak és feltöltötték valamelyik videó megosztó oldalra. És mi igyekszünk ezeket megkeresni és közzé tenni nektek, egy cikk formájában, rövid leírással és egy-két érdekességgel, csak hogy éld át kedvenceid élő produkcióját, ha már lemaradtál, vagy nem tudsz eljutni ezeknek a bandák koncertjeire. Jó szórakozást!”


A mai nap folyamán a legendás Youth Of Today zenekar idei New York városában készült koncert videója kerül terítékre. Az alábbiakban ezt a videót láthatjátok és erről kisebb információt kaphattok
.


A Youth Of Today a „hardcore történelem” egyik jelentős zenekara. A bandát 1985-ben alakította Ray Cappo énekes, John Porcelly gitáros, Graham Phillips basszusgitáros és Darren Pesce dobos. Ray Cappo és John Porcelly jelentős szerepet töltöttek be a Violent Children zenekarban, minek majdnem hogy utódja ként vehetjük számon a Youth Of Today-t.  Zeneileg az alap punk/hardcore-ról beszélünk ez a banda egyik fő zenei meghatározása, de a melodic hardcore vonal egyik fő alapkövét is lerakták, amely stílust már egyaránt az underground-ba és a mainstream vonalba is megtalálható.Youth Of Today énekese és gitárosa kiemelkedő alakja a straight edge mozgalomnak. Nem szabad elfelejteni, hogy a banda, „youth crew”  szubkultúra egyik vezető zenekara, ami jellemzi a DIY Punk kultúrát a straight edge mozgalmat, aminek képviselői a punk, hardcore punk, melodic hardcore, crossover thrash, positive hardcore zenekarok közül kerültek ki, mint például még a Minor Threat, Bad Brains, Negative Approach, Cro-Mags és az Agnostic Front csak hogy egy pár nevet említsek. 

Kiadványok közül nem túl sokat tudnánk felsorolni, hisz a zenekar folyamatos feloszlása és újra alakulása sokban akadályozhatta a lemez készítést, valamint a tagok egyéb oldal projectjei is lehetett az indok. Eddigi hanganyagaik között szerepel az általam nagyban kedvelt „Can’t Close My Eyes” 1985-ből, az 1986-os „Break Down The Walls” az egyik leghíresebb „We’re Not In This Alone”  1988-ból és a legutolsó 1990-es Ep. Kiadóik között szerepel a Positive Force Records, Wishing Well Records és a Caroline Records. Az eddig kiadott lemezek újra nyomásra kerültek az énekes Ray Cappo  és Jordan Cooper által, 1987-ben alapított Revalation Records jóvoltából. A jelenlegi és ex tagok olyan bandákban fordultak még meg mint a Cappo által alakított „hare krhisna” hardcore/pop punkrock zenekar a Shelter a Better Than A Thousand, Quicksand és Battery. A bandát sokban segítették és támogatták, működtek közre velük mint például az Agnostic Front, Sick Of It All, Bold, Gorilla Biscuits, 7 Seconds, Uniform Choice. Ez lenne a kis szösszenet a zenekarról és akkor lássuk a koncert videót.

A zenekar 2010-es újra alakulása óta, rengetek koncerten, turnén van túl és számtalanszor, ahogy idén is megfordultak szeretett városukban ahonnan nagyon sok minden indult New York-ban.
A videó 2012 október 14.-én készült a helyszín a new york-i, Irving Plaza volt, ahol a Youth Of Today mellett olyan zenekarok léptek fel, mint az Into Another, Supertouch és az Icebrun. A rendezvény a már említett Ray Cappo által alapított kiadó a Revelation Records 25 éves fennállása révén került megrendezésre, ami igazából egy 2012 október 11-től, október 14-éig tartott az az egy pár napos koncertsorozatról beszélhetünk. A koncert sorozat másik szervezője a NYC Punk szervezet volt. A videóról még annyit, hogy hate5six music töltötte fel, ami nem csak ezt a esemény, hanem több főképp New York-ban megrendezésre került koncertet is videó végre kaptak és ezt fel is töltötték oldalukra és meglehetősen jó minőségben, kellően jó videó állásból, megfelelő hanggal, szóval teljes mértékben átélhetjük azt amit a Youth Of Today elő ad élőben. A banda programjában szerepelt nagyon sok, klasszikus és legendás nóta egyaránt a „Can’t Close My Eyes” albumtól a 1990-es ep-ig, valamint helyet kapott feldolgozás is a Minor Threat zenekartól.
Ha még nem jártál Youth Of Today koncerten, vagy ha nem találtál kézenfekvő „full set”-et a zenekarról, akkor íme ez a videó, amiről linket kaptok és a Vimeo, videómeosztó portál jóvoltából élvezhetjük végig a koncertet, teljes egészében . Tessék, lássék!


Youth Of Today -   REVELATION RECORDS 25th ANNIVERSARY feat: INTO ANOTHER & GUESTS, 2012 october 14:





És így a végére még egy kis érdeksség, íme a Youth Of Today elődzenekara Violent Children, Ray Cappo-val és John Porcelly-vel.

Violent Children – Skate Straight:







                                                                                                                            



                                                                                                                               készítette: d.antisocial


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése