2012. december 2., vasárnap

Lemezkritika: MY SILENCE – Ghost From Past (2012) ---- Idén év elején kiadta, bemutatkozó hanganyagát a barcelonai My Silnce a „Ghost From Past-ot”, következő cikkünkben erről olvashattok egy pár mondatot.



Lemezkritika: MY SILENCE – Ghost From Past (2012)

Idén év elején kiadta, bemutatkozó hanganyagát a barcelonai My Silnce a „Ghost From Past-ot”, következő cikkünkben erről olvashattok egy pár mondatot.

A My Silence zenekar egy elég friss formációnak mondható, olyan zenekarokból állt össze, mint a Read My Lips és a Noiseast és olyan zenekarok inspirálták őket mint a Good Riddance, Champion, Evergreen Terrance és a Comeback Kid. A zenekar szülővárosa a spanyolországi Barcelona városa. Eddigi kiadványaik az idei „Ghost From Past”.






De akkor „Ghost From Past”. Ahogy már említettem a My Silence-nek ez az első kiadott hanganyaga és meg kell, hogy mondjam leesett az állam amikor először végig hallgattam a lemezt, nekem nagyon bejött és az idei friss lemezek közül nálam bekerült a képzeletbeli top 10-be. 


Akik szeretik a Champion és Comeback Kid féle hardcore punk zenét, azok számára előfordulhat, hogy szimpatikus lesz a „Ghost From Past”, a lemez és a zenekar is abszolút hozza mind két zenekar szintjét, legalább is ez az én meglátásom. Az albumon, 7 angol nyelvű dal található, átlagban három perces számokkal, innen is látszik sok mindent bele vittek a srácok minden egyes nótába. Azt, hogy „sok mindent bele vittek”, nem úgy kell érteni, hogy telerakták „hardcore-os, metalcore-os breakdown-okkal”, vagy akusztikus gitár kiállásokkal, vagy épp hosszas instrumentális hülyeséggel, éneklős, „nyávogós” refrénekkel. Hát nem. Ezek háromperces punk nóták, kellően jó sebességgel, dallammal és kórussal. Ez az ami ezt a műfajt kedvelhetővé és hallgathatóvá teszi, aminek egy új példája a My Silnce, akik mondhatni mesteri fokon művelik ezt. Vagy csak megint nagyon elfogult vagyok, nem tudom. Lényeg a lényeg, a My Silence zenekartól, kaptunk egy nagyon ütős, 7 számos lemezt a „Ghost From Past” személyében én bátran tudom ajánlani, azon belül az egyik kedvenc számomat a „Countdown”-t.  Részemről ennyi lett volna, ha megakarod hallgatni a lemezt, akkor látogass el a My Silence, Bancamp oldalára. Még azt hozzá tenném, hogy én már várom a következő kiadványt a My Silence-től, amire a zenekar hírei szerint nem kell sokat várni, hisz a szintén spanyol Twenty Fighters-el, készül a közös split, amiről majd ha konkrétat megtudunk azonnal értesítünk benneteket. Addig is hallgassuk, ronggyá a „Ghost From Past”-ot.




                                                                                                                        

                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése