2012. december 9., vasárnap

Koncert videó: STRIKE ANYWHERE – Ausztrália, Sydney 2012!



Koncert videó: STRIKE ANYWHERE – Ausztrália, Sydney 2012!


Sziasztok! Következő cikk sorozatunkban, élő koncert felvételeket fogunk nektek közzé tenni és egy pár szót megemlíteni ezekről, egységben hazai és külföldi zenekaroktól és ahogy a jelenből, úgy a múltból is kaptok koncert videókat, amiket főképp a Youtube videó megosztó portálon fogtok megtalálni és persze közvetlenül itt a Stereo VS. Mono-n.
Minden zeneszerető ember, szeret koncertekre járni és élőben élvezni, amit kedvencei produkálnak a színpadon, vagy épp képzeletbeli színpadon, de sajnos vannak olyan bandák aki nem jutnak el kis országunkba, vagy éppen az emberek nem jutnak el külföldre kedvenceik bulijaira, ez persze főképp a külföldi zenekarok esetében fordul nagy általánossággal elő, ugye. De most itt a lehetőség, hála azoknak a buzgó embereknek a világban, akik részt vettek egy rendezvényen és ezt, meg is örökítették videó formájában és ezt mind megosztották a nagyvilágnak és feltöltötték valamelyik videó megosztó oldalra. És mi igyekszünk ezeket megkeresni és közzé tenni nektek, egy cikk formájában, rövid leírással és egy-két érdekességgel, csak hogy éld át kedvenceid élő produkcióját, ha már lemaradtál, vagy nem tudsz eljutni ezeknek a bandák koncerjeire. Jó szórakozást!

 

Első koncert videónk az amerikai melodic hardcore/hardcore punk a Strike Anywhere 2012-ben lezajlott Ausztrál bulija lesz.

Aki esetleg nem ismerné a zenekar egy kis információ róluk.
A Strike Anywhere, 1999-ben alakult Virginia állam, Richmond városában. Zeneileg a dallamos punk, valamint a melodikus hardcore punk jellemezhető rájuk, szövegileg pedig keményen rendszer ellenes, valamint szociális problémákra felhívó, dalokból áll a zenekar stílusa. Kevés az a zenekar aki efféle zenével, olyan népszerűségre tett szert mint a Strike Anywhere. A zenekar olyan mára már mainstream bandákkal turnézik együtt mint a Rise Against, vagy az amerikai pop punk formáció (korai években punkrock) az Anti-Flag. A Strike Anywheret csak dicsérni lehet, talán mondhatni, hogy már-már a mainstream bandák közé sorolható, sőt, sorolható közéjük, de csodás népszerűségük ellenére még sem változott meg a zenei alap és stílus, mint az előzőleg említett, Rise Against és Anti-Flag esetében. Médiás hangot a zenekar akkor kapott amikor 4 számuk is szerepelt a Tony Hawk videó és konzolos játékaiban. A zenekar eddigi nagylemezei a 2001-ben megjelent „Change Is A Sound” a Jade Tree kiadásában, valamint az „Exit English” szintén a Jade Tree kiadásában, a 2006-os „Dead FM” a Fat-Wreack Chords-nál jelent meg, valamint az utolsó nagy lemez az „Iron Front”, ami a Bridge Nine Records adott ki 2009-ben. A Strike Anywhere, hallgatható anyagai között még találunk 5 ep-t köztük a bemutatkozó „Chorus of One”-t is, valamint még,  három válogatás lemezt is, köztük az utolsó 2012-es, „In Defiance Of Emity Tmies” akusztikus anyagot is. Hát így röviden tömören ennyit a zenekarról, ennek tudatában akkor egy pár szót a koncertről és maga a videó.
Strike Anywhere, Ausztrália, Sydney, 2012 június 1. The Manning Bar. 

2012 május 24.-én a Strike Anywhere, Ausztrál turnéra indult az Anti-Flag vendég zenekaraként, továbbá a The Flatliners társfellépője ként a „The General Strike Austral Tour 2012” keretein belül. A turnét a Collateral Manage, szervezte és május 24.-től, június 2.-áig tartott, bejárva ezzel Ausztrália főbb városait és pontjait, köztük Melbourne-t és Sydney-t. A következő videó, 2012 június 1-jén  pénteken forgatódott Sydney-ben a Manning Bar-ban, ahová több szász szórakozni vágyó látogatott el. Ez volt a turné sorozat utolsó előtti állomása. A buli 19:30-kor kezdődött és az Anti-Flag, Strike Anywhere, The Flatliners  trió mellett még helyet kapott az Easy Company zenekar is. Ennyi lenne a rövidke kis leírás a műsort és a számlistát megtalálod a videó leírása alatt, valamint, egy kicsit részletesebben itt is.
A Strike Anywhere, majd 40 percet játszott és 13 dalukat játszották el, köztük az „I’m Your Opposite Number”-t, a „Blaze”t, „Infrared”.
Műsor:


Videó:






Ha esetleg, neked is van videód, vagy úgy gondolod, hogy kedvencedet nem ismerik? Ha nem jutottál el valamelyik koncertre, de találtál a buliról videót és, ha írni akarsz róla és bemutatni, akkor írj nekünk bátran, készíts Te is cikket! Üdvözlettel, Stereo Vs. Mono crew!




                                                                                                                                 



                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése