2012. december 13., csütörtök

Lemezkritika: AFTER ME,THE FLOOD – Still Searching 2012! ---- December elején megjelent az After Me, The Flood zenekar új hanganyaga a „Still Searching”. Erről olvashattok, következő cikkünkben.



Lemezkritika: AFTER ME, THE FLOOD – Still Searching 2012!


December elején megjelent az After Me, The Flood zenekar új hanganyaga a „Still Searching”. Erről olvashattok, következő cikkünkben.


Az After Me, The Flood zenekart 2009-ben alakította Taylor Whiddon énekes, Jove Holloway gitáros, Mat Mcentee gitáros, Thomas White dobos, Joe Dembsey basszusgitáros, a Georgia állambeli Warner Robins városában. Zeneileg több irányba is tudnánk emlegetni a zenekar, hisz elég sokoldalú és változatos dalokat írnak a srácok. Zenéjük alapjába, teljes egészében az alap hardcore-ról beszélhetünk, amik változatos, dallamos gitár riffekkel vannak megsépekelve, valamint zene összetételében hajaz egyfajta pörgős metalcore vonalra, már mint a dalok intróját tekintve is, de akár az általam már sokat említett „brit melodic hardcore” féle irányzat is jellemző rájuk. Nekem sok számban az amerikai Saints Never Surrender zenekar hangzásvilága köszön vissza. Az új album mellett a zenekar büszkélkedhet egy 2010-ben kiadott 6 számos ep-vel, ami a „Remembrance” nevet kapta és szerzői kiadásban jelent meg. Tömör ennyi információ a zenekarról, lépjünk tovább az új kiadványra.

Még idén december elején megjelent a lemez, ami a „Still Searching” nevet kapta és a Famined Records kiadásában jelent meg. A hanganyag csodálatos 10 számot tartalmaz, köztük olyan dalokkal mint a „Dark Times” amiben Brendan Murphy a Counterparts énekese, valamint a Saints Never Surrender-ből ismerős Tony vendégszerepel, de említhetnénk a „Stray Dogs”, „Truth Is” dalokat is, az előbbiben Ian Fike az It Prevails zenekarból, az utóbbi „Truth Is” számban Jay Maas a Defeater-ból működik közre. De nem szabad elfelejteni, hogy az lemezen utolsó „End Times And Better Days” számhoz még Daniel az Ugly Colors-ból járul hozzá. Szóval, találunk érdekességeket a „Still Searching”-en, és ennek köszönhetően, tényleg izgalmas és nagyon hallgatható lett az album. A lemezen szereplő „Stray Dogs” című szám megfilmesítésre is került, ezt a zenekar album előzetesnek szánta, ezt a videót a cikk alatt meg is nézhetitek. 

Előtte ismerve a „Remembrance” ep-t izgatottan vártam, hogy megjelenjen a nagylemez, hisz számítottam arra, hogy addigra már teljesen kiforrott lesz a zenekar és íme, bejött. Kaptunk az After Me, The Flood zenekartól egy nagyon jó anyagot. Elsőre végig hallgatva, csak az első két nóta jött be és számítottam arra, hogy az utolsó nóták még ütősebbek lesznek, de ez sajnos nem így lett, hallani lehet körül-belül az utolsó 4 számnál, hogy mintha erőltetett számok lennének, de sokadik végig hallgatásra, megvagyok elégedve még ezekkel a számokkal is, csak hozzá kellet szoknia a fülemnek biztosan. És így nem mondhatnám, hogy teljes egészében elégedett vagyok a lemezzel, van még hova fejlődni a srácoknak, de ha belegondolunk, hogy a „Still Searching” ahoz képest jó lemez lett, akkor valószínű már többet tud nyújtani, majd az évek múlásával a zenekar, mivel egy elég friss formációról van szó és az idő múlásával biztos vagyok benne, hogy az After Me, The Flood, jó zenekarból, kinövi magát kiváló zenekarrá és ez úttal még reméljük számtalan jó számot és hanganyagot hallgathatunk majd tőlük, ami biztosan már üti a léc legfelső fokát. Bízom benne, hogy nem írtam ezzel le a zenekar, nem kell félre érteni, nekem bejön a lemez és az előbb említettekből egy új kiadvány biztosan még jobban ütni fog, mivel a „Still Searching”-el a banda feladta magának a leckét.
Akkor, így a végére After Me, The Flood – Still Searching. Hallgassátok, bátran merem ajánlani, azoknak akik lelkes kedvelői az ilyen melodic hardcore, vagy épp metallic hardcore-nak.

After Me, The Flood – Stray Dogs, videó:








                                                                                                                           

                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése