2012. december 5., szerda

„Ezt hallgattam ma…”: FUCK LIKE BUNNIES – Elbukott!



„Ezt hallgattam ma…”: FUCK LIKE BUNNIES – Elbukott!

„Sziasztok! Minden zene kedvelő egy nap rengeteg zenét meghallgat, ezzel persze mi sem vagyunk másképp, hol a legújabb kiadványokat, új bandáktól, hol a klasszikus régi albumokat, nótákat vesszük elő. „Ezt hallgattam ma…”, sorozatunk keretein belül, külön álló cikkeket olvashattok, olyan számokról amiket éppen kiválasztottunk és egy nap akár többször is berakjuk a lejátszóba. Az mellett, nem csak a számról kaptok információt és érdekességet, hanem magáról a bandáról is és friss híreiről is. Annyit előre elárulhatok, hogy a repertoár széleskörű lesz, hisz nem csak egy műfajba sorolt zenéket hallgatjuk mi sem, de persze megmaradunk bizonyos kereteken belül, ami a 80-as évek punk, hardcore, valamint elcsíphettek még metalcore és egyéb metál műfajokból és hardcore ág széles választékaiból leírásokat, hazai és külföldi bandáktól egyaránt. További jó olvasást kívánok!”



A mai nap kedvence a győri, hardcore punk/melodic punk rock zenekar a Fuck Like Bunnies, „Elbukott” című száma kapott a mai nap folyamán elsődleges helyet. Dal az idén kiadott Tragédia zenekarral készített, közös split-en található. Mind két zenekar 5-5 számmal járult hozzá a split-hez, a Fuck Like Bunnies 5 nótája a Bándi AMP stúdióban készült a Tragédia felvételeit pedig Szántó Tamás készítette és persze az anyag szerzői kiadásban jelent meg. A Fuck Like Bunnies ez előtti kiadvány a 2010-es „Ép Testben Gép Lélek” Ep volt, amin 8 dal található.

 

Akkor egy pár szót a számról. Az „Elbukott” című szám, az egyik kedvenc nótám a zenekartól, de persze az összeset kedvel hallgatom végig. Nem csak a zene, nem csak a szövegek tartalma, súlyossága az amit nagyon szeretek ebbe a bandába, hanem egy kicsikét azért is favorizálom őket, mert hasonló vonalat visznek végig mint, kölyökkorom kedvenc magyar bandája a Hátsó Szándék. Hallgatva a zenekart abszolút hasonló pályán mozognak mint a Hátsó Szándék, nem csoda hisz a srácok is imádják a Hátsó Szándékot, feldolgozásuk is van még pedig a „Közöny” című nóta. Az „Elbukott”, szövegileg elég súlyosra sikerült, de ezt a Fuck Like Bunnies szinte összes szövegére lehetne mondani, elég kemény megfogalmazásokkal van megtűzdelve mindenegyes nóta. Zeneileg pedig kaptunk egy pörgős, dallamos, punk rock-ot a szövegek alá, ami szintén tökéletesre sikerült.
Szóval Fuck Like BunniesElbukott, ez lett ma a nap favoritja, hallgassátok Ti is bátran, abszolút tudom ajánlani, nem csak az „Elbukott” számot, hanem a Tragédiával készített splitet, amin belül ajánlom a Tragédia 5 nótáját is, valamint hallgassátok a 2010-es „Ép Testben Gép Lélek” Ep-t is. Én már csak abban reménykedem, hogy jövőre kapunk egy teljes albumot, Áditól és a fiúktól, már nagyon várom a következő dalokat.

 De amint már említettem tessék hallgatni a Fuck Like Bunnies kiadványait, amit beszerezhettek akár kézben fogható formában is, valamint kalózkodva akár le is tölthetitek ezeket a zenekar hivatalos Facebook oldaláról. A bandának vannak pólói is, valamint felvarrói is, teljesen jó áron. A póló minta Shapefromhell keze munkája volt és, ha írtok a zenekarnak tuti, hogy küldenek nektek a pólóból, vagy a felvarróból.
De akkor, Fuck Like Bunnies – Elbukott:

Szöveg:
„Zsúfoltan a térben…
Kevesebb, mint hat láb mélyen,
végleg bezárva,
akár egy borjú, aki kész a mészárlásra
Ott fekszik Ő, mozdulatra képtelen,
falak fogják közre, s tartják mereven

Talán emberi hús veszi Őt körbe?
Felülni nincs helye…

Szívesen elvesztené az eszméletét
A viharos éjszakán a szálkás fán fekve,
azt kívánja bárcsak levethetné a húsát
csupasz csontig,
vért izzadva

De néhány gondolat
az ellenállásról,
ami
zavarát okozza,
hirtelen elhalványul,
ahogy mozdulatlan társára néz
az acélszögek vérrel csillognak
az egyenlítői forróságban

Elbukott…
Nincs remény…”








                                                                                                                    



                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése