2012. december 17., hétfő

Lemezkritika: SET FREE – SET FREE 2012!



Lemezkritika: SET FREE – SET FREE 2012!

Idén szeptember elején kiadta debütáló albumát a Florida állambeli, Ocala városából származó melodic hardcore/post-hardcore banda a Set Free. És ezt a kiadvány mi is meghallgattuk és véleményt is írtunk róla, amit olvashattok a következőkben.


A Set Free egy friss formáció aminek tagjai, Chris Marcello énekes, Danny Sherman gitáros, Zack Marcello dobos, valamint Daniel Laxton basszusgitáros. Stílusilag a zenekar teljes mértékben az alap punk/hardcore-hoz közelít, amit ügyes módon ötvöznek a ma feltörekvő ágban lévő melodic, valamint post-hardcore elemekkel. Kiadványaik között egy a „Set Free”-re névre hallgató lemez található. A „Set Free” lemezről annyit kell tudni, hogy idén szeptember elején jelent meg az Eulogy Records kiadásában. Az anyagon 10, átlagban 3 perces dalok szerepelnek, köztük a „Believers” nóta, amiben a Gideon zenekar énekese Daniel McWhorter működik közre. 

Hallgattad mára már sajnos feloszlott Saints Never Surrender, „Brutus” albumát? Vagy hallottad már a SNS-ből verbuválódott Continuance bemutatkozó ep-jét? Hallgattál már Final Fight-ot, vagy Hundreth-et? Ezek a kiadványok és zenekarok amihez tudnám hasonlítani a Set Free lemezét, megjegyzem az előbb felsorolt bandák hanganyagai abszolút tükrözi a melodikus hardcore, valamint post-hardcore által „megkövetelt” hangzást. Na ezekhez tudnám hasonlítani a Set Free-t, akik szintén mesteri fokon tudják ezt a vonalat képviselni és űzni. A pozitív hangvitelű gittárriffekkel, gyors dobbal és tiszta énekkel megtűzdelt zene ami már első hallgatásra megfogott a lemezben, amiket azt hittem soha nem találok meg még egyszer az általam már sokat emlegetett Saints Never Surrender-ben. És íme itt egy nagyon jó utód ami nem csak követi ezt az utat hanem még egy picit formáz is néhol éneklős tiszta vokálal, amit már talán hallhattunk a Means-ben. Legalább is nekem erről elsőre ez a banda jutott eszembe, valamint az ilyesféle pozitív dalszövegek és szenvedélyes kiabálás a Hundreth-ben lehet megtalálni és amely szövegek nem csak pozitív hangvitelűek, hanem erősen keresztény töltetűek. Ahogy a Hundreth-ban úgy a Set Free-ben is tökéletes a tiszta ének hang, amit megtalálunk a „Go” című számukban és a „Strung Out” ezt a két számot valamint még a „Believers” tudnám kiemelni, ami változatos, gyorstempójával a lemez egyik kiemelkedő és merőben profi dalai. 

Így pár mondatban ennyi, lenne a Set Free idén kiadott bemutatkozó lemeze, merem ajánlani az albumot legalább egy hallgatást megér biztosan, én többször is végig fogom zongorázni a dalokat és várom, hogy a zenekar mivel rukkol ki a közel jövőben. Ha hiányoltad volna ezt a hardcore vonalat akkor íme egy feltörekvő gyöngyszem, véleményem szerint, jól sikerült a „Set Free” névre keresztelt kiadvány.

Set Free – Believers ft. Daniel McWhorter of Gideon:





                                                                                                                               






                                                                                                                             készítette: d.antisocial
   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése