2012. december 14., péntek

„Ezt hallgattam ma…”: WHILE SHE SLEEPS – Love At War + érdekességek!



„Ezt hallgattam ma…”: WHILE SHE SLEEPS – Love At War + érdekességek!

„Sziasztok! Minden zene kedvelő egy nap rengeteg zenét meghallgat, ezzel persze mi sem vagyunk másképp, hol a legújabb kiadványokat, új bandáktól, hol a klasszikus régi albumokat, nótákat vesszük elő. „Ezt hallgattam ma…”, sorozatunk keretein belül, külön álló cikkeket olvashattok, olyan számokról amiket éppen kiválasztottunk és egy nap akár többször is berakjuk a lejátszóba. Az mellett, nem csak a számról kaptok információt és érdekességet, hanem magáról a bandáról is és friss híreiről is. Annyit előre elárulhatok, hogy a repertoár széleskörű lesz, hisz nem csak egy műfajba sorolt zenéket hallgatjuk mi sem, de persze megmaradunk bizonyos kereteken belül, ami a 80-as évek punk, hardcore, valamint elcsíphettek még metalcore és egyéb metál műfajokból és hardcore ág széles választékaiból leírásokat, hazai és külföldi bandáktól egyaránt. További jó olvasást kívánok!”


Ahogy megjelent a While She Sleeps, „This is The Six”  nagylemeze idén augusztusában próbáltam minél hamarabb meghallgatni és beszerezni a kiadványt, mivel előző kiadványuk a „The North Stands For Nothing” mini album nagyon bejött és már alig vártam, hogy megjelenjen valami újdonság tőlük és íme itt a „This Is The Six” amin az egyik kedvenc számom a „Love At War” szerepel, erről olvashattok a következőkben.


Úgy gondolom sokaknak nem kell bemutatnom a zenekar, manapság elég felkapott banda lett a modern hardcore kedvelői között. De azért egy kis alap tudni valót még is leírok, hát ha még nem találkoztál a While She Sleeps-el. 

A While She Sleeps, 2006-ban alakul az angol Sheffield városában. A zenekar, alakulásuk óta egy tagcserén esett át ez pedig énekes poszton történt, ugyan is  az énekes Lawrence Taylor 2009-től a zenekar tagja, előtte Jordan Widdowson fogott mikrofont a bandában. Zeneileg egy pár bő szóig ragadjunk le, hisz ez az amiért különös kép kedvelem a While She Sleeps-et. Mint, ahogy azt az eddigiekben is olvasható volt cikkeinkben, fontos hangsúlyt fektetünk a zenekarok pontos stílusára, ez valakinek egy kevésbé fontos dolog, valaki viszont szereti ha pontos meghatározást ad kedvelt zenekaráról, ez mind annak tudható be, hogy annyiféle vállfaja van a hardcore zenének, hogy ihajj és ezt néha kellőképp fontos leírni, mivel oly sok színű ez a műfaj és, ugye kevés a hasonlóság egy Slapshot és egy While She Sleeps között még is egy családba emlegethetjük őket és persze, én személy szerint szoktam harapni akkor, ha egy modern hardcore zenekart egy papíron említenek egy old-school hardcore bandával. Na, de akkor írjuk körbe a While She Sleeps zenei irányát, egy picit. Amikor az első anyagot végig hallgattam, meghökkentem azon, hogy sokan a hardcore vonalba sorolják őket, mivel első hallgatásra nekem abszolút a tempós metalcore köszön vissza. De ahogy többször is zongoráztam a nótákat egységben az új kiadvánnyal, rájöttem hogy ez egy jó hardcore banda, de persze ez nem egyszerűen így van, hanem a While She Sleeps-től kaptunk egy alap hardcore zenét, melodikus húzással és egyéb metal témákkal. Persze sok ilyen zenekar van még, de ezt a bandát főképp ki kell emelni, hisz iszonyatosan profi módon rakták össze az összes számaikat, ami még nagyon tetszik, hogy több számban is főleg az új albumon elég sok „djen” téma hallható, ami egyszerűen zseniális. Ha megkérdeznék tőlem, hogy milyen irányvonalba sorolnám a bandát, azért, hogy őszinte legyek inkább a melodic metalcore-t választanám, azért sokat említtetem már a hardcore-t, de nekem a While She Sleeps egy metal banda, de akkor inkább nevezzük metallic hardcore-nak, ami úgy gondolom sok ilyeséfele zenekar esetében híd lehet az efféle stílus választás terén. Hardcore vonal képviselői terén valószínű nem hardcore, a metal kedvelők részéről pedig valószínű nem metal, de igazából ezen felesleges is lenne vitatkozni, vagy épp több szót említteni a While She Sleeps mindentéren megállhatja a helyét, meg kell hallgatni és ha tetszik többször is hallgatni. 

Az banda eddigi kiadványai a 2010-ben kiadott „The North Stands For Nothing”, amin 8 dal található, erről az albmuról a „Crows”, valamint a „Hearts Aside Our Horses” került ki videó formájában is. Ahogy azt már említettem zenekar második kiadványa az első nagylemez a „This is The Six”, ami már kiforrottan tükrözi a zenekar igazi stílusjegyeit. A lemezen Andrew Neufield a Comeback Kid énekese is közreműködik még hozzá a „Dead Behind The Eyes” című számban. Megfilmesítésre olyan dalok kerültek mint a „Be(li)ve”, „Dead Behind The Eyes”, „Seven Hills”, „Our Courage, Our Cancer”, „This is The Six”.

De akkor a mai kedvenc a „This is The Six”-ről került ki, ami a „Love At War”, ami az album 10.-ik nótája és közel 5 percesre sikerült, ami elárulja, hogy hosszas ám, de élvezhető dalról beszélhetünk. Ez a szám főképp kiemeli a zenekar nagyságát és profizmusát, iszonyatos nagy váltásokkal, számba illő kórussal, „djen” témákkal, tempós kiállássokkal és változatos hangzás világgal és a szám végén egy levezető zongora betéttel. Az album egyik legjobb dala az véleményem szerint, de természetesen az összes nagyon, nagyon tetszik. Igazából nem is biztos, hogy ki kellett volna emelnem egyszámot is teljesmértékben az egész albumot ajánlom a „Dead Behind Eyes”-tól a „Reunite” dalokig. Hallgasd végig az eddigi While She Sleeps kiadványokat, merem ajánlani és ha valami észrevételed van akkor azt nyugotdtan oszt meg nekünk a Stereo Vs. Mono oldalon, valamint blogunk, hivatalos Facebook oldalán. Hajrá!

Azt még fontos megelmítteni, hogy a While She Sleeps idén október 27.-én hazánkban is megfordult az Architects, valamint a Heights társa ként, Budapesten a Dürek Kertben. Ha lemaradtál volna, akkor képeket találsz a Metalcore.Hu-n, előzetest és beszámolót találsz a NuSkull.Hu-n, valamint még az eseményről találsz videóanyagot és egyéb leírást a RockStation.Blog.Hu-n. Ezekről linket alul talász, jó csemegézést! 

De akkor hallgassátok Ti is a „Love At War” című, While She Sleeps nótát! Íme:
Whlie She Sleep – Love At War:



Szöveg:
 "They gave their selves to the streets, they saved.
They took the challenge to keep the faith.
We can't imagine the way. We can't imagine the day
They put their hate in the waves,They put their heart in the way,
They gave their selves to the streets, they saved, they fought to keep our faith,
Cut their life away from safe, to save, Leave the blind alone in the reign.
But I know I couldn't be taught to die with pride, for queen or country,
I know I couldn't be taught to die, not another slave to the hive,
I've seen the names, I'm not young and afraid, the numbers the same,
We could decide when we die but we decide what we defend
We sing the sorrow of the dead from our souls.
And hope that they found peace, dying alone.
Cut their life away from safe, to save,
The mindless freedom puts our nation to shame. Are you grateful of the graves?
I speak the words of a weathered man, there's blood on the streets my son walks down
If we suffered for this, it has to change,
They gave their lives to the streets, they saved.
They took the challenge to keep our faith."


Ha lemeradtál volna a While She Sleeps, idei Budapesti buliájról, akkor képeket, beszámolókat találsz itt:






                                                            
                                                                                                                       


                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése