2012. december 12., szerda

Koncert Videó: CHAMPION Last Show (2007) DVD!



Koncert Videó: CHAMPION Last Show (2007) DVD!

„Sziasztok! Következő cikk sorozatunkban, élő koncert felvételeket fogunk nektek közzé tenni és egy pár szót megemlíteni ezekről, egységben hazai és külföldi zenekaroktól és ahogy a jelenből, úgy a múltból is kaptok koncert videókat, amiket főképp a Youtube videó megosztó portálon fogtok megtalálni és persze közvetlenül itt a Stereo VS. Mono-n.
Minden zeneszerető ember, szeret koncertekre járni és élőben élvezni, amit kedvencei produkálnak a színpadon, vagy épp képzeletbeli színpadon, de sajnos vannak olyan bandák aki nem jutnak el kis országunkba, vagy éppen az emberek nem jutnak el külföldre kedvenceik bulijaira, ez persze főképp a külföldi zenekarok esetében fordul nagy általánossággal elő, ugye. De most itt a lehetőség, hála azoknak a buzgó embereknek a világban, akik részt vettek egy rendezvényen és ezt, meg is örökítették videó formájában és ezt mind megosztották a nagyvilágnak és feltöltötték valamelyik videó megosztó oldalra. És mi igyekszünk ezeket megkeresni és közzé tenni nektek, egy cikk formájában, rövid leírással és egy-két érdekességgel, csak hogy éld át kedvenceid élő produkcióját, ha már lemaradtál, vagy nem tudsz eljutni ezeknek a bandák koncertjeire. Jó szórakozást!”

Következő koncert videó sorozatunkban a Champion, straight edge hardcore punk zenekar „Last Show” videóját láthatjátok és mutatjuk be.


A Champion-t 1999-ben alapította Jim Hesketh énekes és Chris Williams gitáros, a washington-i, Seattle városában. Zeneileg beszélhetünk, az abszolút hardcore punkról,youth crew, old-school hardcore-ról, a Youth Of Today féle éráról. A zenekar hű és teljesen hiteles képviselője a straight edge életstílusnak, ez az ami a Champion-t is meghatározta, szövegekben is.  A zenekar kiadványai között szerepel az 1999-ben kiadott demó anyag, ami kazetta formájában jelent meg, a sorban következő „Come Out Swinging”, ami 2001-ben jelent meg a Platunim Records kiadásában, amin 8 szám található köztük egy Dag Nasty feldolgozás. 2002-ben „Count Our Numbers”  néven megjelent második anyaguk, ami nem kisebb kiadónál jelent meg mint a Bridge 9-nál és olyan klasszikus Champion dalokat tartalmaz, mint a „The Decline”,  „Times Slips Away”. Szintén a Bridge 9 kiadásában 2004-ben megjelent a zenekar fennállásának legjobb lemeze (ez lehet csak az én véleményem) a „Promises Kept”, amin 12 nagyon-nagyon jó dal található, ez a lemez úgy gondolom, hogy sok hardcore punk zenekar példa értékű anyaga lehetne akár hisz zseniális lett, nálam a top 10-be benne van, ezen az albumon található a „Promises Kept” dal, ami nem csak a zenekar, hanem a straight edge „hívők” egy himnusza. 2004-es lemez után következett a „Times Slips Away” ep 2005-ben, szintén a Bridge 9 kiadásában. 2006-ban a Champion megjelentette utolsó anyagát amit a gitáros Aram Arslanian másik zenekarával a Betrayed-el közösen készítettek és egy split formájában került a forgalomba. Sokak nagy bánatára a Chamipon úgy gondolta, hogy közel nyolc éve zenélés után befejezik a közös munkát a srácokkal, az indok konkrétan az volt, ami sok zenekar esetében előfordul, hogy elfogyott az ihlet és a csúcson kell abba hagyni. 2006 végéhez érve, abba hagyták mi előtt egy jó zenekarból, az évek múlásával lett volna egy nem olyan jó Champion, ez úgy gondolom bár sajnos, de egy jó húzás volt. De nem kell aggódnunk, hisz a tagok más bandákban folytatták és jelenleg is aktívak mind a straight edge terén és a punk zene terén. Aram Arslanian a Betrayed énekese, valamint a The First Step gitárosa, valamint nevét fellehet jegyezni a Keep It Clear, The Vows zenekarok esetében is. A másik gitáros Chris Williams a Dead Weight énekese, valamint a The Vows és a The Poverty Bay Saints gitárosa, de basszusgitáros pozícióban felfedezhetjük nevét a Gone Not But Forgotten zenekarban is. Az énekes Jim Hesketh, jelenleg az ON zenekarban vállalt énekesi pozíciót. Todd Predoski a Betrayed-ben, valamint a Lonewolf zenekarokban dobol, Andy Norton ex-basszusgitáros a Praise-ban énekel. A lényeg, hogy a Champion feloszlott, de viszont kaptunk rengeteg bandát, ahol eme kiváló zenészek megtalálhatóak és megjegyzem megéri felkeresni ezeket a bandákat is, ezek is nagyon jól sikerültek, kiemelném a Betrayed-et főkként.

A „DVD-ről. 2007-ben a zenekar még utoljára összeállt egy közös zenélésre egy „last show” keretein belül, amit meg is örökítettek, nagyon élvezhető és profi minőségben, amit kiadójuk a Bridge 9, hivatalosan ki is adott „Different Directions DVD” néven. A búcsúkoncert 2007-ben a washington-i Seattle városában került sor az At El Corazon-ban és olyan zenekarok tették még a bulin tiszteletüket, mint a Sick Of It All, Terror, Comeback Kid, Agnostic Front, Death Before Dishonor. Ez a DVD is egy nagyon példa értékű videó és koncert hisz a buli ellátogatókon is látszott, hogy mindent beleadtak, hogy a Champion méltó módon fejezze be aktivitását, és a zenekaron is látszik és hallatszik a sok meló amit bele fektettek ebbe a bandába, a precizitás és profizmus amit ellehet a hardcore punk-ba érni, teljesen jellemezte ezt a zenekart. A bele élés is látszik mindenkin hisz Jim-et kőkeményen fejbe rúgják, úgy hogy felszakad a szeme, de Ő ezzel mit sem törődve oroszlánszívvel végig nyomja a koncertet. Erről van szó, többet nem tudnék mondani, hisz nézd meg a videót és rájössz, hogy miről beszélek, ha már láttad a DVD, akkor nézd meg még egyszer, ha még nem láttad akkor bátran ajánlom, rohadtul megéri, a Champion az egyik nagy kedvencem, nem hiába, ahogy a cikket írtam, végig hallgattam és néztem vagy 3-szor az anyagot és a cikk megírása után végig tolom az egész Champion diszkográfiát, mert annyira nagyszerű. Előfordulhat, hogy vannak jobb bandák, vagy csak én vagyok elfogult, de nálam abszolút nagy respectet kaptak, remélem nálatok is.
Itt, megnézheted:
Champion – Different Directions DVD a Bridge 9-tól, 2007-ből:



Műsor/Számok/Szövegek:









                   


                                                                                                                         készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése