2012. november 13., kedd

DON’T NEED SOCIETY: EP 2012



DON’T NEED SOCIETY: EP 2012




Cikkünkben bemutatjuk a győri Don’t Need Society idén április körül megjelent EP-jét, valamint beszámolunk a zenekar közel jövőbeni, munkájáról.

Ahogy azt szoktam kezdeni, egy pár szót had említsek a zenekarról.
A Don’t Need Society (röviden: DNS), 2006-ban alakult Győrben, stílusilag a maguk által nevetett „in your face rock’n’roll” tolnak, de persze konkrétan is beazonosítható a banda stílusilag, én csak úgy írnám le, hogy hardcore alapokon nyugvó, crossover thrash, olyan Biohazard féle metál zene.
Egyenlőre ennyit a zenekarról, hamarosan olvashatjátok a velük készített interjúnkat. De ha nem éritek be ennyivel, akkor látogassátok, meg a Don’t Need Society, hivatalos Facebook oldalát.
És akkor az Ep-ről.
Körülbelül, 2012 áprilisa fele jelent meg az anyag amit a Bandanas Stúdióban, valamint a DNS Stúdióban vett fel a zenekar, nem kis idő alatt, hisz két évig folytak a munkálatok az anyag körül. De hallgatva a lemez abszolút megérte, hisz minőségileg nagyon jól összehozták a srácok. Az EP-n négy „in your face r’n’r” dal szerepel, két magyar valamint két angol nyelvű amit összesen 14 percben élvezhetsz . Mind a négy szám hozza a várt színvonalat, engem egy kicsikét zeneileg, alapokban emlékeztet a Sick Of It All féle oda mondós hardcore-ra, valamint érezhető benne a kemény rock/metal zene és a Hatebreed féle crossover thrash. Sajnos annyira nem ismerem ezt a fajta thrash és metál világot, de bevallom őszintén hogy a minap voltam egy DNS koncerten és nagyon tetszett, valamint hallgatva az anyagot, rá jöttem hogy nem is olyan rossz ez a fajta oldala a hardcore/metal-nak. Szövegileg egyszerűnek, ám de lényegre törőnek tartom, afféle provokáló témákat löknek az arcotokba ezek a srácok. Azt még fontos megemlíteni, hogy desing szempontjából is jól sikerült az EP, nem csoda hisz a Jánossomorjai Shapefromhell keze munkája. Egyszerű, de képi és színi világában nagyon jó lett.  Fontos még megemlítenem, hogy ez a lemez, a még várhatóan idén megjelenő nagy lemez promó anyaga. 

Készülő nagylemez.
És akkor kaptok egy kis ízelítőt a várhatóan idén decemberében megjelenő nagylemezről, amit Nagy Gyula basszusgitáros osztott meg velünk. Sajnos nem szolgálhatunk bő információval, de annyit megtudtunk, hogy a lemez várható címe „Karácsony dalok” lesz és szerepelni fog az idei EP-n szereplő négy dal is. Még annyit, hogy a DNS zenekar mindig bevált stábbal dolgozik, hisz a nagylemez is ahogy még a 2009-es EP, valamint ez az EP is a Tizedes stúdiójában a Bandanas Studio-ban készül, valamint a lemez borító és póló tervezés szempontjából Shapefromhell fog közreműködni. Egyenlőre és ameddig nem jelenik meg a nagylemez addig szokjátok az idei hanganyagot, 100%-ig tudom ajánlani. Az EP beszerzésével kapcsolatban, valamint ha nincs DNS pólód ám, de szeretnél keresd meg a zenekart.

Így a végére egy kis érdekességgel szolgálhatok. Itt egy kis ízelítőt videó és hang formájában, az nagylemezről:















                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése