2012. november 19., hétfő

Új lemez: ABSENT DISTANCE – Common Ghost Of The Lifelines (2012)!





November 10-én kiadta a djent stílus, jeles hazai képviselője az Absent Distance második hanganyagát. Adta hírül a zenekar hivatalos Facebook oldalán, valamint a Got-Djent.Com-on.






A zenekart Pencs Tamás és Matolcsi Péter alapította Székesfehérváron. Mint azt már említettem a zenekar a mostanra már méltán népszerű djent (A „djent”-ről részletes leírást olvashatsz oldalunkon a „stereovsmonopédia” keretein belül) stílus, valamint a progressive és experimental metal jeles hazai képviselői. Tavaly januárjában kiadták első anyagukat, amin 19 szám volt található főként instrumentális dalok szerepelnek a lemezen, de található énekes verziós nóták is mint az „Asteroid”, „Hyperwill Crisis” és a horvát Kryn zenekar énekese Karlo Horvat közreműködésével készült „Goliath’s Brow”.  Na, de akkor az új lemezről egy pár sort. Idén november 10.-én hozta nyilvánosságra nagylemezét az Absent Distance, in már mondható hogy teljes felállással, hisz Márton Bence személyében egy kiváló és testhezálló énekest kapott a zenekar és már olyan dalok is szöveges, énekes részt kaptak amik az első anyagon még csak instrumentális verzióban voltak találhatóak. A lemez a „Common Ghost Of The Liflines” nevet kapta, amin 11 szám kapott helyet, valamint egy magyar nyelvű bónusz szám az „Áramlás” alkotja ezt a kiváló albumot. Lemezen szintén helyet kapott a Karlo Horvat közreműködésével és feléneklésével készült „Goliath’s Brow”, ami a zenekar talán egyik legismertebb száma, talán még az „Ateroid” előtt is. Az album minősége és a felvételek nagyon jól szólnak, hallható a törekvés és a profizmus egyaránt a dalokban, „Common Ghost Of The Liflines” abszolút hozza a sokak által várt színvonalat, ami nem legutolsó sorban már teljesen hozza a világ színvonalat is, ennek köszönhető hogy nem csak a hazai berkekben hanem külföldön is nagynépszerűségnek tett szert az Absent Distance. Bár gyerek cipőben járok, mind a djent és mint az ilyesfajta experimental zene terén, így is látni, kicsit laikusként, hogy az zenekar munkássága még nagynyomot fog hagyni a modern metal műfajok terén, nem csak hazánkban hanem külföldön is és mi is büszkék lehetünk arra, hogy  a srácok egy picit kitudtak törni a magyar metál életből és egy újat mutatni, nem csak ösztönözve ezzel a zenész társadalmat, hanem mint zene szerető embernek is megmutatták, hogy van még út a mára már elhalványult „klasszikus metal zene” mellett.
Szavakban ennyi lenne részemről, innentől kezdve hallgassátok a Absent Distance, „Common Ghost Of The Lifelines” idei albumát, amit elérhettek, hivatalos Bandcamp oldalukról is, vagy beszerezheted akár kézben fogható formában is! Hajrá! 






                                                                                                                                    








                                                                                                                              készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése