2012. november 9., péntek

WHAT MATTERS MOST – Worth Living For Another Day (2012)


WHAT MATTERS MOST – Worth Living For Another Day (2012)

2012 elején kiadta, első és egyben egyelőre egyetlen hanganyagát a horvát, What Matters Most zenekar, ami a „Worth Living For Anohter Day” nevet kapta.
Aki esetleg nem ismerné a zenekart, annak egy pár szót róluk. Azt azért meg kell jegyeznem, hogy én sem ismerem annyira őket, de hallgatva az ep-t, törekszem arra, hogy több dolgot megtudjak majd róluk.
A zenekar Horvátországból származik, Koprivinca városából és elég friss formációnak mondható, bár konkrét alakulási évet nem találtam róluk. A What Matters Most-ot négy jó barát alapította, zenekar stílusát tekintve dallamos hardcore-nak tudnám leírni, de azt ahogy Bandcamp oldalukon is leírták, próbálnak többféle elemet és stílust belevinni zenéjükbe. És azt hozzá tenném nem is rosszul.
Nagyjából ennyi, amit össze tudtam hozni a zenekarról, most egy kis információ a hanganyagról.
Idén éveleje fele adták ki a „Worth Living For Another Day” demójukat, amin hat dal szerepel, minőségileg nem rosszul összerakva és keverve, hangzásilag egy kicsit nekem visszaadja az old-school hangzást is talán. A dalok között megtalálhatunk 2,3,4 perces számokat, amiken látszik, hogy nem konkrétan a gyorsaságra mentek rá, hanem a számok aprólékos pontosságaira törekedtek, amiben sok meló van. Amikor először látókörömbe került a zenekar és a demó, elsőre azt gondoltam, hogy még egy dallamos hardcore banda, amiből van annyi, de meg kell, hogy mondjam valami megfogott a zenéjükben, olyan, amit szeretek egyes bandákban, hogy nem maradnak ott annál a bizonyos stílusnál, hanem egy picit próbálnak több elemet bele vinni és csiszolni azokat, persze bizonyos korlátokon belül. Szóval ez volt az, ami megfogott egy kicsikét a What Matters Most –ban, érzek benne egyfajta egyedi hangzást. Jó az igaz ebből a fajtából is van még a Világbon ezer, de ha meghallasz egy számot tőlük, tudod, hogy Ők azok, ez a mi nagyon tetszik és előfordulhat, hogy nem túloztam.
Akkor így végére, What Matters Most – Worth Living For Another Day 2012, követhetitek és letölthetitek a zenekar Bandcamp oldaláról, valamint láthatjátok őket a Facebookon.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése