2012. november 20., kedd

Újdonság: YANKEE BRUTAL– The Everlasting Greed, Bemutatkozó album!



Újdonság: YANKEE BRUTAL– The Everlasting Greed, Bemutatkozó album!

Elkészítette bemutatkozó albumát az amerikai Sacramento városából származó, Yankee Brutal hardcore punk/punk rock zenekar, adta hírül kiadójuk a Dying Scene Records. Az album a „The Everlasting Greed” nevet kapta.


Had mutassam be a zenekar és egy pár szót ha említsek róluk, hisz egy elég fiatal formációról van szó.
A zenekart 2011-ben alakította négy punkrocker srác Wesley, A.J., Mike, Josh. Zeneileg abszolút elkapták és képviselik a Bad Religion féle punk rock-ot és zenéjük egyben jól keveredik a dallamos hardcore punk-al. A dalok többnyire az amerikai igazság szolgáltatás, szociális rendszerek kritizálásáról szólnak, amit kellő agresszivitással és szenvedéllyel adnak elő. Úgy gondolom ennyi elég is bandáról a többi már magért beszél.
De akkor, egy kis bemutató és kritika a lemezről.
Amint már említettem a „The Everlasting Greed” a zenekar első, bemutatkozó albuma és a Dying Scene Recordsnál jelent meg. Az album 12 pörgős, melodic hardcore nótát tartalmaz, viszonylag igényes stúdiómunkával, jól vissza adják a dalok azt amit mondani akar vele a Yankee Brutal. Amikor elsőnek végig hallgattam az első két számot, ami a „Facedown” és a „United Stagnat”, nem számítottam annyira jóra nekem olyan klasszikus punk rock-ot adta vissza, ami igazából az is, de végig hallgatva az összes nótát többször is, valami megfogott bennük, nem tudnék konkrétat írni, hogy miért is, de lényegébe tetszik, tényleg a régi Bad Religion és korai Rise Against-et idézi fel nekem, csak még tényleg kezdő és alap verzióba. Az album címadó dala nekem nagyon bejött és még találunk egy-két jó féle nótát rajta. Igazából ennyi lenne a véleményem a Yankee Brutal bemutatkozó lemezéről, mivel az első anyagról beszélünk a továbbiakban én úgy gondolom csak jobbal rukkolhatnak ki, hisz látszik hogy a srácokban van még több is.
De alapjába véve tudom ajánlani az albumot, hallgassátok Ti is és alkossatok magatok is véleményt róla. 







                                                                                  


                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése