2012. november 16., péntek

Don't Need Society interjú!



„Sziasztok! A Stereo Vs. Mono indulásakor, megígértük, hogy lemezkritikák és egyéb friss hírek mellett foglalkozunk majd interjúkkal is. Íme eljött az idő, hogy ez meg is történjen. Első interjú a győri vonatkozású Don’t Need Society lesz és akitől kérdezek az nem más mint Nagy Gyula a zenekar basszusgitárosa.”

 d:  (1)- Szia Gyula. Kérlek mesélj a zenekar alakulásáról és arról, hogy Te mióta vagy a banda tagja?
Gyula: - A zenekart Nagyi és Iván alapította valami kocsmában. Szereztek egy Attila nevű dobost, aki pár koncert és kb egy évnyi zenekarozás után úgy lelépett, hogy mentünk próbálni és nem volt ott a dobszerkó, de ne ugorjunk előre ennyivel...
2006 őszén tehát 3 fő volt a zenekar ami eredetileg Step down névre hallgatott, amit én egyből elvetettem. December elején egy kásztingra invitáltak a srácok. Kész volt 3 szám, 2 rock meg egy blues. Tetszett így beszálltam, következő héten elcsábítottam Muhar barátomat akit tehetséges szobagitárosnak tartottam, hátha ki tudom zökkenteni a falak közül,és meglepetésemre ő már volt meghallgatni a csapatot, akiket akkor visszautasított, de így már hogy belerondítottam közelebb állt hozzá. 2007 áprilisára össze ált a repertoár és megvolt az elő buli a snobs-boiler-holyman's glory...stb. bandákkal.
felállás:
Nagyi - Ének
Iván - gitár
Attila - dob
Muhar - gitár
GYula - basszus
d:  (2)- „Don’t Need Society”, honnan jött a név?
Gyula: -A név az első koncerthez kapcsolódik, az aorás srácok már rúg-kapáltak, hogy nekünk még nincs nevünk a koncertet meg hirdetni kellene, plakátolni stb. és pont mikor telefonáltak a D.R.I. - I don't need society című száma ment a lejátszómban és bediktáltam. Gyorsan felhívtam utána a többieket szerencsére mindenkinek tetszett, így nem lett belőle vita.
d: (3)- A Tagok előzőleg milyen zenekarokban játszottak?
Gyula:
 -Muhar -
Attila -
Nagyi - Radiopassive
Iván – Cothurnus
Gyula - BeliefGivesPower, Bensörmens
tagcserék: Jelenlegi dobosunkig Pedróig elég rögös út vezetett, de már több mint 2 éve stabil tag. Ő előtte beat és alter zenekarokban dobolt, mindig vágyott egy olyan bandára ahol DOBOLNIA is kell. Ő a 6. dobosunk. Akit még megemlítenék a Watch my bag-es Milánt, ő is kb 2 évig volt velünk és vele készült az első e.p.,de már a bemutató koncert Pedróval volt. Nagyit, Attila (többek Között a Freedom Is a Lie-ból) váltotta le aki szintén azóta is tagja családunknak. Itt kell megemlítenem vendégzenészeinket is, mert jónéhényszor kényszerülünk rájuk munkánkból kifolyólag:
Csabika - Kevés, Peraspera - gitár
Sudge - rengeteg zenekar - dob
Csiszi - Kevés, AMD, Holyman's Glory (ő énekelte fel a Metal Hammer cd mellékleten szereplő dalunkat a Nincs határt)
Janika - Barikád, Holyman's Glory - gitár

d:  (4)- Mivel foglalkoztok a privát életben? Vagy a zenélésből éltek?
Gyula:  -Ha zenéből kellene megélnünk, sokkal soványabbak lennénk! Micsoda kérdés ez haver?  Akkor ismét egy felsorolás:
Muhar - szerszámkészítő
Attila - felszolgáló
Iván - ügyvéd
Pedro - gépészmérnök
Gyula - betanított villanyszerelő
d:  (5) - „In Your Face Rock’N’Roll-t játszotok, ez mesélj mit takar?
Gyula: - Erről talán Sudge többet tudna mesélni, mert ő csinálta a myspace oldalunkat és ott jelent meg ez a duma először, szerintem frappáns. Pl. második koncertünk a faházban volt a Barikáddal és Maci úgy véleményezte a produkciót, hogy: "nem tudom mi volt ez, de kurva jó", talán ebből a mondatból merítette...
d:  (6) - Milyen zenekarok inspiráltak titeket és miért?
Gyula: -Amiben mind az öten megegyezünk az a Suicidal Tendencies, aztán van még pár árfedés, de nagyon sokféle zenét hallgatunk a progresszív rocktól a grindcoreig, ez mind érződik is a zenén, talán ettől nem egysíkú. Magamról tudok csak beszélni, amikor megismertem a  Europe és az Edda zenekarokat elhatároztam hogy rockénekes leszek, ez volt úgy 1985-86-ban. Azóta rengeteg zenekar hatott rám és így lettem glamrockosból az ami vagyok.
d:  (7) - Fellépési lehetőségek? Gondolok itt arra, hogy merre fele szokott főképp játszani a zenekar?
Gyula: -Na ez egy kényes kérdés, igazság az hogy nagyon ritka. Sajnos Győrben nincs megfelelő méretű és adottságú hely, úgy hogy rákényszerülünk arra, hogy a Roaddal meg a supernemmel lépjünk fel, ha a saját városunkban akarunk játszani, de legalább ott adottak a feltételek. Nyári fesztivál sem sok van ,sőt egyre kevesebb. Nem valami rózsás a helyzet. Szívesen elmegyünk bárhová útiköltségért, de sajnos a buszbérlés és az üzemanyag árak miatt ez sem járható út, mert a mi gázsink pontosan annyi, mint egy turnén levő nyugati kis bandáé, ugyanis ők is bérelt járgánnyal és párszáz kilométeres úttal kalkulálnak és inkább őket részesítik előnyben a szervezők...
d:  (8) – Külföldi koncert lehetőségekkel, hogy álltok? Jártatok már külföldön, ha nem akkor szeretnétek?
Gyula: -Soha nem játszottunk külföldön, és persze hogy szeretnénk, ezért is lett részben a maxi angolul. Valahová be tudsz nyomni elviszünk magunkkal:)
 d:  (9)– Magyarországon található-e, stílusilag hasonló zenekar mint a DNS?
Gyula: -Nem nagyon ismerek ilyen bandát, ez nem azt jelenti hogy nincs. Külföldit sem tudnék mondani, és pont ezért van az hogy nem tudnak igazából senkivel összerakni minket, hcnek metál metálnak meg nem is tudom mi. Ez az egyediség átka. Mondjuk Entombed és Pantera utalás van:) Ja igen ezek a bandák is hatottak ránk zeneileg.
d:  (10) – Mi a véleményed a hazai hardcore és metal színtérről és az underground életről? Vannak olyan fiatal zenekarok mint mondjuk a The Last Charge, minek köszönhető a gyors „sikerük” szerinted?
Gyula: - Nem akarok itt nagy szavakat írni. Nem írhatom, hogy nincs mert valami van, de igazából nincs. Szerintem, ha országos szinten a bandák nem tudnak évente vagy kétévente önálló turnéra menni, akkor nincs igazi színtér hanem pár lelkes ember van. Úgy gondolom a siker vagy a véletlen műve (kevés köze van a tehetséghez...), vagy pénz és menedzsment kérdése, ha sok "haverod" van a "menő" bandák között és csontig benyalsz nekik te is "menő" lehetsz!
Én nem ismerem a TLC munkásságát ha van ilyen, nem tudom sikeresek-e, talán egyszer játszottam velük a gufuval, de semmi emlék nem maradt, tehát előttem nem tettek le semmit az asztalra, de ez nem is mérce, ha kajálják őket, egészségükre!
d:  (11)  – Legjobb koncert élmény?
d:  (12) – Legrosszabb koncert élmény?
Gyula: - a 11-12-es kérdések szarok, találj ki jobbat:)
Persze vannak jobb és rosszabb bulik, szerencsére rosszból nem sok van... Pl. az október 31. buli elég gyenge volt a technikai háttér miatt, de ez nem a mi hibánk, mégis mi voltunk az elszenvedői, levontuk a tanulságot, nem játszunk a PSVMK-ban.
d:  (13) -  Beszéljünk az eddigi kiadványaitokról. 2006 óta mennyi hanganyaggal büszkélkedhet a zenekar és mit kell ezekről tudni és hogy-hogy még nem volt nagylemez a 6 év zenélés alatt?
Gyula: - Igazából 2 e.p. jelent meg, az első 5 saját és egy Kiss nótát tartalmazott, és a mostani maxi, amin 2 magyar és 2 angol szám van. Miért csak most lesz nagylemez? Nem hajtott minket egy kiadó sem, jó számokat akartunk írni és egy minőségi anyaggal szeretnénk elkápráztatni a "lelkes Rajongótábort". Ez ennyi időbe telt, nem kapkodtuk el, pl. csak a feléneklés-szövegírás kb. fél év volt. Minek sietni, nem ebből van a napi betevő.
d:  (14) – Egyik cikkünkben írtunk, arról, hogy még idén lesz egy nagylemez, mit kell róla tudni, mik a friss hírek és hogyan alakulnak a munkálatok?
Gyula: - Már csak a borító kell és indulhat a gyártás. SFH fogja tervezni, de még nem küldtünk át semmilyen anyagot, hogy neki tudjon állni:)hát ezért készül 2 éve a lemez). 9 saját, magyar nyelvű nótát fog tartalmazni, közel 40 percben. Sajnos a maxink nem érte el a várt hatást, kiadót nem sikerült vele találni, így saját zsebből kell ezt is finanszírozni (koncertet sem nagyon hozott,a pozitív kritikák ellenére??? de legalább volt rádiós bejátszás, legalábbis egyről tudok). Vélhetően a nagylemez megjelenésével egy időben megújul a weblapunk és elkészül az android app is.
d:  (15) – És a végére. Mit üzennél azoknak akik olvassátok az interjút és mit üzennél a mai tinédzser pánkoknak és metálosoknak?
Gyula: -
 "Én vagyok az a srác TV-ből születtem
Mártírt csinált belőlem a történelem
Elkábítottak mesés álmokkal
Ez őrült világ művirágokkal

Van nekem gyomrom kivégezni magam
Senki sem öl meg csak mellettem elhalad
Fiatal vagyok bár úgy érzem öreg
És nem marad utánam se ház se végrendelet"

                                                                              Marina Revue
Köszönöm az interjút haver! Sok sikert a bloghoz!
d: - Elsődlegesen köszönöm az őszinte válaszokat, részemről a megtiszteltetés és köszönöm a jókívánságot. Én már csak további sok sikert kívánok a Don’t Need Society-nek, bízom benne hogy zenekar tervei megvalósulnak és nem utolsó sorban már várom a nagylemezt.










                                                                                                                               készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése