2012. november 16., péntek

Hírek: DAG NASTY Reunion, 2012!



Hírek: DAG NASTY, reunion!

Idén októberében bejelentette a Dag Nasty, hogy december 28.-án újra össze állnak, tette közzé a WashinghtonPaper.Com. A melodic hardcore egyik korszakalkotó zenekara a Dag Nasty ezzel a reunion bulival szeretné támogatni a Scott Crawford által készített „Salad Days: The DC. Punk Revolution” dokumentum filmet, ami a 80-as évek washington-i punk, valamint hardcore bandáiról szól és bemutatja az akkori underground részletes pillanatait. A filmben olyan nevek szerepelnek majd mint, a straight edge ős apja Ian MacKaye (Minor Threat, Fugazi), Henry Rollins (Black Flag, Rollins Band), Dave Ghrol (Nirvana, Foo Fighters) és még sokan mások.
Na, de kanyarodjunk vissza Dag Nasty-ra.
A zenekar 1985-ben alakult, Amerika fővárosában Washington D.C.-ben. Zeneileg képviselték az amerikai punk rock és hardcore érát, de sokan korszak alkotónak mondják őket, hisz dallamos gyors zenéjükkel alapkövet adtak a mostanra már népszerű melodic hardcore-nak. Dave Smalley énekes csatlakozása óta, pedig többen a mára már akár divathullámnak is említhető emo/emocore, volt a zenekar egyik korszak alkotója. Bemutatkozó lemezüket a „Can I Say”-t, 1986-ban adták ki Dischord Records gondozásában és egyben a zenekar egyik legjobb albumának tekinthető. A zenekar akkori énekese Shawn Brown (Swiz) volt, aki Brian Barker-el (Minor Threat), Colin Sears-el, Roger Marbury-vel megalapították a bandát. A Dag Nasty az évek során nem váltott sorozatosan kiadót, átlagban maradtak az első lemezüket kiadó Dischors Recordsnál, valamint a Giant-nél. 1988-ban a zenekar kiadta „Field Day” albumát amin már Dave Smalley énekes hangja volt hallható és ezen az albumon már észre vehető volt a hangzásban egy-két komolyabb metálos gitár téma , kicsikét pop-osabb, akusztikus hangzással spékelve. A „Field Day” után a zenekar nem sokkal feloszlott. 2002-ben a zenekar újra összeállt és kiadták a „Minority Of One” albumot, de sajnálatos módon a zenekar tagjai már oldal projektnek tartották a Dag Nasty-t, valamint fő állású munkájukkal szerettek volna foglalkozni, ezért a banda megmaradt olyan második zenekarnak és évek múlásával újra abba maradt a Dag Nasty. 

És eljött az idő, hogy a Dag Nasty, ha nem is hosszú távra, de egy koncert ereéjig össze álljon, azzal a felállással, amivel 1985-ben indultak és a „Can I Say” első albumról csendülnek fel főképp a dalok. A Dag Nasty reunion felállás: Shawn Brown, Brian Barker, Roger Marbury és Colin Sears lesz.







                                                                                                                           készítette: d.antisocial

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése